Turnulete cu mascarpone, ciocolata si menta

de madi_marin in Prajituri, 1 Mar 2010 | 4559 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 40 g faina
  • 40 g amidon
Pentru crema:
  • 200 g mascarpone
  • 2 lingurite cu zahar
  • 1 cub ciocolata menaj
  • 4 picaturi ulei de menta
Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 picatura ulei de menta
Pentru ornat:
  • 1 patratica de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turnulete cu mascarpone, ciocolata si menta:

Se prepara blatul: se amesteca cu mixerul foarte bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si faina cernute impreuna. Se amesteca usor cu o spatula, apoi se pune compozitia in forma detasabila tapetata doar la baza cu hartie de copt. Se coace cam 20-25 minute. Se da la racit.

Se prepara crema: se mixeaza crema mascarpone cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita (la microunde) si uleiul de menta.

Blatul racit se decupeaza cu un pahar. Se fac 10 rondele. Cu ajutorul unei pensule se insiropeaza. Se pune crema cu spritul pe fiecare rondea, apoi se suprapun cate doua. Se rade deasupra ciocolata sau se orneaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulete cu mascarpone, ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dnelutza 1

02.03.2010, 19:37

jiar am ajuns dupa ce ati mincat toate bunatatile. Dau si eu cu ce am prin farfurie, ca sa simt gustul

ionix 1

02.03.2010, 19:46

mersi Madi...

nadina73 1

06.03.2010, 01:13

interesante ,foarte bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gris ( de post )