Turnulete cu mascarpone, ciocolata si menta

de madi_marin in Prajituri, 1 Mar 2010 | 2761 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 40 g faina
  • 40 g amidon
Pentru crema:
  • 200 g mascarpone
  • 2 lingurite cu zahar
  • 1 cub ciocolata menaj
  • 4 picaturi ulei de menta
Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 picatura ulei de menta
Pentru ornat:
  • 1 patratica de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turnulete cu mascarpone, ciocolata si menta:

Se prepara blatul: se amesteca cu mixerul foarte bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si faina cernute impreuna. Se amesteca usor cu o spatula, apoi se pune compozitia in forma detasabila tapetata doar la baza cu hartie de copt. Se coace cam 20-25 minute. Se da la racit.


Se prepara crema: se mixeaza crema mascarpone cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita (la microunde) si uleiul de menta.


Blatul racit se decupeaza cu un pahar. Se fac 10 rondele. Cu ajutorul unei pensule se insiropeaza. Se pune crema cu spritul pe fiecare rondea, apoi se suprapun cate doua. Se rade deasupra ciocolata sau se orneaza dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulete cu mascarpone, ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dnelutza 1

02.03.2010, 19:37

jiar am ajuns dupa ce ati mincat toate bunatatile. Dau si eu cu ce am prin farfurie, ca sa simt gustul

ionix 1

02.03.2010, 19:46

mersi Madi...

nadina73 1

06.03.2010, 01:13

interesante ,foarte bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

Muschiulet impletit (cu pesto si rosii uscate)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars"