Mucenici moldovenesti

de Ghinnni in Prajituri, 8 Mar 2010 | 3234 vizualizari

 

"Intamplarea" face ca ziua moderna a barbatului (9 martie) sa coincida cu sarbatoarea Mucenicilor...traditia populara ne spune ca vremea din 9 martie va influenta clima urmatoarelor 40 de zile. Barbatii spun ca daca in aceasta zi bei cateva pahare totul va fi bine, iar daca bei 40 totul va fi excelent....uff....let's keep our fingers crossed for having an excellent (good) time with our guys ;) ... si ...pentru a-mi usura soarta...m-am pus pe cuzinarit de...mucenici moldovenesti:

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat e nevoie de:
  • - 1 kg faina;
  • - 3 oua;
  • - 150 gr zahar;
  • - 250 ml lapte (eu folosesc lapte cu grasimea de 1,5%);
  • - 30 gr drojdie; 
  • - 100 gr unt;
  • - 2 pliculete  zahar vanilat;
  • - o esenta rom;
  • - o lingurita de coaja de lamaie.
  • pentru sirop e nevoie de:
  • - 500 ml apa;
  • - 7-8 linguri de miere de albine; 
  • - 2 pliculete zahar vanilat;
  • - o esenta rom;
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

* am facut maiaua asa: am incalzit (nu fiert) 2-3 linguri de lapte, in laptele incalzit am pus o lingura de zahar si drojdia



• am turnat toata faina (1kg) intr-un castron si am facut o gaura in mijloc




• apoi am turnat maiaua in gaura din mijlocul fainii si am lasat-o la dospit 10-15 minute



• separat am mixat cele 3 oua, unde am pus si o jumatate de lingurita cu sare, apoi am adaugat zaharul, cele doua pliculete cu zahar vanilat, esenta rom si 3 lingurite cu coaja de lamaie amestecate cu zahar



• toate acestea se toarna peste maiaua deja dospita



• ...si apoi incepe framantarea...treptat se adauga laptele si untul topit. Aluatul se framanta aproximativ 20 de minute pana cand acesta nu se mai lipeste de maini (pentru a-l impulsiona se adauga o lingura cu ulei ;)



• ...apoi il lasam la crescut...



• ...dupa ce aluatul a crescut se taie in parti egale



• si incepe ora de lucru manual...am inceput cu serpisorii..



• ...am continuat cu cerculetele...



• si am terminat cu "opt-urile"



• inainte de a baga "opt-urile" la cuptor se dau cu ou batut si se mai lasa la dospit 5-10 minute



• la cuptor stau maxim 20 de minute (temperatura medie)



• "opt-urile" se scot de la cuptor si se baga in "baita" siropului (apa fiarta amestacata cu miere zahar vanilat si esenta rom)



• la final se ung cu putina miere si se presara nuca taiata marunt

 

TIPS-URI

1

mucenicii moldovenesti ar trebui sa fie suculenti si pentru a obtine acest lucru trebuie lasati mai mult timp in sirop. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

10.03.2010, 08:13

bine ai venit de acum esti bucataras , lucru care impulsioneaza super- felicitari pentru mucenici

Bunica 1

12.03.2010, 14:16

Iata ca a mai venit o harnicuta printre bucatarasi. Bine ai venit ! Toate am fost incepatoare la un moment dat. Ai o prezentare frumoasa.! Ai grija nu te speria ,cand ne place ceva dam navala cu totii la cate o portie virtuala.

Ghinnni 1

13.03.2010, 15:45

...va multumesc pentru sustinerea voastra..sunt incantata sa va cunosc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "RAFAELLA"