Chec cu lamaie

de danakarin in Prajituri, 13 Ian 2014 | 1642 vizualizari

 

Eu nu ma omor dupa checuri, dar asta chiar e bun, acrisor si zemos . Va ofer o felie la cafeaua de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 150 g zahar
  • 125 g unt topit
  • 4 oua proaspete
  • 2-3 lamai
  • un pachet de praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Incalziti cuptorul la 150 de grade. Radeti coaja de lamaie, stoarceti-le apoi pastrand sucul pentru mai tarziu. Mixati sau bateti cu telul ouale intregi cu zahar pana la obtinerea unei creme pufoase, albicioase si aerate, adaugati zeama de lamaie.


Eu am folosit 2 lamai mai maricele. Continuati sa mixati compozitia adaugand in fie subtire untul topit si racit si coaja rasa de lamaie. Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o cu grija la crema de oua. Ungeti cu unt si presarati cu faina o forma de chec. Turnati compozitia. Coaceti la 150 de grade cam o ora. Faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, rasturnati pe un platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

marianascarlat 1

13.01.2014, 12:19

danakarin 1

14.01.2014, 04:41

Multzumesc pentru ca ati citit si v-a placut!

robert_badica 1

15.07.2014, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Chec