Chec cu lamaie

de danakarin in Prajituri, 13 Ian 2014 | 1551 vizualizari

 

Eu nu ma omor dupa checuri, dar asta chiar e bun, acrisor si zemos . Va ofer o felie la cafeaua de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 150 g zahar
  • 125 g unt topit
  • 4 oua proaspete
  • 2-3 lamai
  • un pachet de praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Incalziti cuptorul la 150 de grade. Radeti coaja de lamaie, stoarceti-le apoi pastrand sucul pentru mai tarziu. Mixati sau bateti cu telul ouale intregi cu zahar pana la obtinerea unei creme pufoase, albicioase si aerate, adaugati zeama de lamaie.


Eu am folosit 2 lamai mai maricele. Continuati sa mixati compozitia adaugand in fie subtire untul topit si racit si coaja rasa de lamaie. Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o cu grija la crema de oua. Ungeti cu unt si presarati cu faina o forma de chec. Turnati compozitia. Coaceti la 150 de grade cam o ora. Faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, rasturnati pe un platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

marianascarlat 1

13.01.2014, 12:19

danakarin 1

14.01.2014, 04:41

Multzumesc pentru ca ati citit si v-a placut!

robert_badica 1

15.07.2014, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcov si portocala