Chec cu lamaie

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 1543 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr unt moale
  • Coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 gr zahar 
  • 2 oua
  • Pentru glazura
  • 200 gr zahar
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru sirop
  • 5 linguri zeama de lamaie
  • 5 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Se incinge cuptorul la 180°C.Se unge forma cu grasime si se tapeteaza cu faina.

Pentru aluat se amesteca, cu mixerul, toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.Se coace aprox. 45 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se scoate checul din cuptor se inteapa de cateva ori si se insiropeaza cu un amestec din 5 linguri zeama de lamaie si 5 linguri zahar pudra.Se lasa 10 minute, apoi se rastoarna din forma.

Pentru glazura se amesteca zaharul cu zeama de lamaie, apoi se toarna peste chec cat este cald. Se lasa checul sa se raceasca de tot, apoi se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Rocsi 1

22.04.2010, 14:06

sigur pe gustul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi