Chec cu lamaie

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 1449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr unt moale
  • Coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 gr zahar 
  • 2 oua
  • Pentru glazura
  • 200 gr zahar
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru sirop
  • 5 linguri zeama de lamaie
  • 5 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Se incinge cuptorul la 180°C.Se unge forma cu grasime si se tapeteaza cu faina.
Pentru aluat se amesteca, cu mixerul, toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.Se coace aprox. 45 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se scoate checul din cuptor se inteapa de cateva ori si se insiropeaza cu un amestec din 5 linguri zeama de lamaie si 5 linguri zahar pudra.Se lasa 10 minute, apoi se rastoarna din forma.
Pentru glazura se amesteca zaharul cu zeama de lamaie, apoi se toarna peste chec cat este cald. Se lasa checul sa se raceasca de tot, apoi se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu lamaie-0
Chec cu lamaie-1
Chec cu lamaie-2
Chec cu lamaie-3
Chec cu lamaie-4

COMENTARII (1)

Rocsi

Rocsi 1

22.04.2010, 14:06

sigur pe gustul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!