Chec cu lamaie si jeleu de zmeura

de diaconta in Prajituri, 16 Ian 2011 | 2934 vizualizari

 

Am zis ca nu mai fac,dar e weekend si merge putin ...dulce.Dupa cum zice si Gaby,numai acuma si nu mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr albus de ou
  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 50 gr unt
  • zeama de lamaie(1 1/2 am pus eu)
  • zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de lamaie si portocala
  • cacao indulcita
  • sare

Pentru jeleu:

  • 250 ml sirop de zmeura
  • 1 plic tort jele rosu

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si jeleu de zmeura:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand spuma este foarte tare se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare.Se pune si zaharul vanilat.Se adauga si zeama de lamaie si se bate pana cand spuma este lucioasa si sta "batz".


Adaugam un sfert din cantitatea de faina si untul topit si racit cate putin.Amestecam usor cu o paleta,avand grija sa nu se lase spuma.Punem coaja de portocale si lamaie si adaugam restul de faina amestecata cu praful de copt.


Punem jumatate din compozitie intr-o forma de guguluf tapetata cu faina,presaram un strat generos de cacao indulcita(asa am avut eu) se poate pune si cacao simpla.Punem si restul de compozitie si dam la cuptor aproximativ 40 de minute.Forma mea de guguluf e inalta si ingusta si se coace mai greu.


Pentru jelee,se amesteca siropul cu gelatina,se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot.Apoi se pune peste prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

diaconta 1

20.01.2011, 18:44

Onesta,uite cum facem ...io iti dau praji de la mine,dar cand se face zmeura ma strigi si pe mine

Bucataras Medi 1

22.01.2011, 20:23

nici d'asta nu mai ai da poate faci ...................

diaconta 1

23.01.2011, 14:07

Medi,mai fac,dar mai bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos