Prajitura cu suc de rosii si crema de portocala

de Toamna07 in Prajituri, 5 Dec 2012 | 5624 vizualizari

 

Pentru ca este decembrie si se apropie sarbatorile de iarna iar in casa trebuie sa miroasa a portocale am pregatit o prajiturica simpla cu crema acestui fruct minunat,aromata si cu foi fragede, cu suc de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan cu gem de prune
  • Pt.foi:
  • 10 linguri cu apa
  • 15 linguri cu suc de rosii
  • 15 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu varf de amoniac
  • 1 ou mare
  • faina cat sa se formeze un aluat bun de intins (700-800g)
  • sare
  • Pentru crema:
  • 250 g margarina sau unt
  • 2 cani cu lapte
  • 6 linguri cu gris
  • 8 linguri cu zahar tos
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 1/2 portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc de rosii si crema de portocala:

Mod de preparare foi:


Se amesteca ingredientele pentru foi si se incorporeaza faina treptat,pana ce aluatul se poate intinde. Se imparte in 4 bucati ,se intind din ele foi si se coc pe dosul tavii unsa cu unt.


Crema de portocale:


Se pun pe foc laptele,grisul si zaharul tos.Se amesteca cu telul sa nu se lipeasca pana se ingroasa apoi se da deoparte si adaugam coaja rasa fin de la o jumatate de portocala. Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine crema,se incorporeaza treptat crema de gris lasata putin sa se raceasca (sa nu fie fierbinte) si zeama de la o jumatate de portocala.Amestecam.


Se asambleaza prajitura iar la mijlocul ei se pune un strat generos de gem. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana a doua zi cand foile se fragezesc. Se pudreaza cu zahar farin vanilat!


Delicioasa si foarte aromata!:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii si crema de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Alina26 1

24.04.2013, 21:37

cred ca e asa bunaaa....
!!!!!

Toamna07 1

26.04.2013, 13:04

babi5 1

22.08.2013, 09:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)