Chec cu lichior de oua

de alinutza1983 in Prajituri, 15 Dec 2012 | 2709 vizualizari

 

Am tot vazut pe la americani celebrul lichior de oua care se bea in prejma sarbatorilor de iarna; fiindca am fost curioasa mi-am cumparat si eu- sincer, nu m-a incantat peste masura, dar i-am gasit o utilizare in bucatarie si am facut un chec :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g margarina
  • 180 g zahar
  • 100 g fulgi de ciocolata
  • 250 g faina
  • 4 oua
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 150 ml lichior de oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 plic glazura de oua (Dr. Oetker)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lichior de oua:

Separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile mixeaza-le cu zahar pana ce obtii o compozitie spumoasa.


Separat, ,galbenusurile se mixeaza cu margarina,dupa care se adauga albusurilor,si se mixeaza bine.Se pune si lichiorul de oua, apoi se adauga si faina si praful de copt,iar la sfarsit fulgii de ciocolata.


Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se pune compozitia si se da in cuptorul incins dinainte la 165°C,pentru aproximativ o ora.


Lasa checul la racit, apoi asaza-l pe un platou si decoreaza-l cu glazura de ou si fulgi de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

16.12.2012, 14:16

alinutza1983 1

16.12.2012, 17:54

Multumesc dragilor!

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:49

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu