Chec cu malai si nuci

de susu in Prajituri, 7 Iun 2011 | 3380 vizualizari

 

O minunatie de chec, cine ar crede ca malaiul folosit in prajituri da o aroma nemaipomenita
Sursa- Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 125 gr zahar pudra
  • 100 gr faina de malai fina
  • 75 gr faina alba
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri la temperatura camerei
  • ¾ plic praf de copt
  • 3 linguri de vin alb demidulce sau dulce
  • 1 vf cutit de sare
  • 70 gr nuci
  • ½ fiola esenta de migdale sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu malai si nuci:

Untul se mixeaza bine cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand ouale si galbenusurile amestecand dupa fiecare. La noi nu se gaseste faina de malai fina specifica prajiturilor dar puteti rasni malaiul la rasnita de cafea. Nucile care au fost putin coapte se maruntesc la robot impreuna cu 1 lingura rasa de zahar pudra pentru a nu se face pasta. Amestecam malaiul cu faina , nucile si parful de copt. Adaugam treptat fainurile peste crema de unt. Punem vinul si esenta. Amestecam compozitia dupa care dam la cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Este un chec deosebit de bun, combinatia de nuci, malai si vinul de tara este nemaipomenita.


Consistenta checului este usor umeda si este foarte bun in primele doua zile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu malai si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

ionela2682 1

08.06.2011, 19:36

Asta chiar ca nu stiam!

susu 1

13.06.2011, 12:39

Onesta te astept cu rezultatul, Rivka am ras de n-am mai putut, s-a bronzat rau saracul, mai am si acum un om de zapada si un mos inca de la craciun, ma uit la termen insa pana ii voi folosi la un tort

DIANA B 1

13.06.2011, 12:59

A fost bun , dar pacat ca nu stiu pe unde-mi este rasnita (ptr malaiul ala grisat , ca de praji n-am avut) si la robot si robocheef , n-a avut efect ... si cred ca mi s-a cam tait si afurisita aia de crema ............. ... dar intr-un final s-a gatat ( nesatula cum sunt , am dublat gramajele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Chec cu stafide si ciocolata in masina de paine