Chec cu mere caramelizate

de miremirc in Prajituri, 15 Noi 2012 | 4301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 160 ml ulei (unt topit)
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 3 mere
  • 2 lg unt
  • 2 lg miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere caramelizate:

Curatam merele de coaja si le taiem bucatele mici. Intr-o craticioara punem untul si mierea si le lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam bucatelele de mere si mai lasam pe foc pana cand se inmoaie putin merele . Merele le lasam sa se raceasca si ne ocupam de aluatul de chec.


Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul (sau untul topit) ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma tare (cu un praf de sare), cu ajutorul unei linguri, prin rasturnare, de jos in sus. Adaugam si bucatelele de mere racite (scurse de siropul care l-au lasat). Amestecam cu grija, sa nu se lase compozitia .


Compozitia obtinuta o rasturnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt (11*31 cm) si o dam la cuptor pana se coace (verificam cu scobitoarea daca s-a copt ) . lasam sa se raceasca si abia apoi o scoatem din forma de chec si o putem taia si servi langa un ceai fierbinte .


Un chec rapid, usor de facut si absolut delicios ! Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

15.11.2012, 15:35

bun

miremirc 1

16.11.2012, 09:05

Mersi fetelor !

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:40

ce fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere