Chec cu mere si arahide (de post)

de Rocsi in Dulciuri, 12 Dec 2013 | 9833 vizualizari

 

Va aduc un chec de post foarte bun, usor umed datorita merelor care ne-a placut foarte mult si vi-l recomand cu drag daca nu stiti ce sa mai pregatiti dulce de post :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 2 mere potrivite
  • 60 gr arahide
  • 2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri amaretto
  • 530 gr faina
  • 1 pic glazura de vanilie
  • inimioare decorative
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si arahide (de post):

Intr-un vas amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste putin.

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea si le incorporam usor peste lichid.

Adaugam coaja rasa de portocala, amaretto, cacaoa si invartim pana la omogenizare.

Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare.

Arahidele le taiem cu un cutit, dar foarte putin.

Incorporam in compozitia de mai sus merele, apoi arahidele, amestecand usor cu o paleta de silicon.


Ungem doua tavi de chec cu margarita, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit una de chec si una de guguluf din silicon) si turnam jumatate de compozitie in fiecare.

Le introducem in cuptorul incins, primele 5 minute la o temperatura mai mare, apoi la o temperatura pentru circa 50 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.


Glazura o topim pe baie de aburi, apoi cu o lingura punem peste checurile reci.

Deasupra presaram cateva inimioare decorative si le lasam la rece pana se intareste glazura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si arahide (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Rocsi 1

12.12.2013, 21:44

Multumesc Cristina

Micutza Luana 1

12.12.2013, 22:22

delicios

Rocsi 1

13.12.2013, 20:54

Multumesc Luana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Strudel cu dovleac
  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat (by ina)