Crema de zahar ars

de Panacris in Dulciuri, 5 Aug 2012 | 2935 vizualizari

 

Si un dulce la fel de irezistibil in familia mea!

 

INGREDIENTE

  • oua 10 bucati,
  • lapte grasime 3% 1000 ml,
  • zahar tos 10 linguri,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • coaja de lamaie,
  • zahar tos ptr tapetat tava 8 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele, zaharul si zaharul vanilinat se pun la fiert in oala de lapte, cea cu pereti dubli, intre timp ouale se bat, atat cat sa se amestece galbenusurile cu albusurile, se adauga in laptele fierbinte, in fir subtire, amestecandu-se continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Intre timp se pune zaharul ptr caramel, in forma in care se va coace crema si se pune la foc mic ptr. a se carameliza zaharul, atentie sa nu se arda. Se toarna compozitia de oua si lapte in forma tapetata. Se pregateste un vas mai adanc in care se pune apa rece, se pune forma cu creama in vas, apoi se da la cuptor la foc mic, cca. 45 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in vas, apoi se da la rece. A doua zi se rastoarna pe un platou. Se serveste ca atare  sau cu jeleu de fructe dupa gusul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya