Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 4424 vizualizari

 

Gustul nu-i esuat,doar aspectul,ca am cam fost ciufuta azi si s-a ciufulit si paunul......

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 30 g drojdie
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao+ 1 lingura lapte
  • Umplutura
  • 200 g nuci macinate
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar farin
  • visine din dulceata scurse de sirop
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit:

Aluat : Intr-un castron cernem faina,facem o adancitura in mijloc,punem drojdia sfaramata,adaugam zaharul ,sarea si 50 ml lapte caldut,amestecam putin cat sa se omogenieze si lasam sa creasca cca 10 min.Cand a crescut maiaua,adaugam galbenusurile,untura si restul de lapte si incepem sa framantam.Impartim aluatul in doua parti egale,intr-una din parti adaugam cacaua amestecata cu laptele si framantam bine.Punem in castrone fiecare parte de aluat,acoperim cu un prosop si lasam sa creasca cca 30-40 min.

Umplutura : Albusurile cu un praf de sare le mixam,dar nu foarte tare,adaugam zaharul si mai mixam cateva minute,apoi adaugam nuca si omogenizam.Visinele le scurgem de sirop.

Asamblare :

Dupa ce a crescut aluatul,fiecare bucata o impartim in doua.Trebuie sa avem 2 foi albe,2 foi maro. Intindem o foaie alba,am format un dreptunghi,apoi o foaie maro de aceiasi dimensiune,peste foaia alba intindem gem de caise,apoi punem foaia maro.Pe lateralele mai lungi asezam visine in sir indian si apoi rasucim spre interior si lasam un spatiu unde o sa punem nuca cu albusurile.Ideea este ca trebuia sa rotesc mai mult si sa las un spatiu mai mic intre ele,pentru ca in cuptor a crescut si s-au desfacut....deci esuat am zis,esuat ramane....Procedam la fel si cu cele doua foi ramase,doar ca inversam pozitiile,jos foaia maro,deasupra foaia alba.

TIPS-URI

1

restul de aluat ramas,dupa ce am format foile,l-am intins si am suprapus foaie maro peste foaie alba,am rulat si am taiat rotocoale pe care le-am intins putin si le-am copt.Cand au fost gata le-am pus dulceata de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

14.03.2015, 10:48

Bine ca-s gustosi. As vrea si eu cativa, si sa stii ca aspectul nu e deloc deranjant.

monik80 1

14.03.2015, 16:07

katty 1

15.03.2015, 18:25

Nu-s esuati, sunt in garda, privesc in toate partile , da important este ca sunt buni.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ochi de paun