Tarta cu ciocolata si ricotta

de AleSara in Dulciuri, 2 Feb 2016 | 871 vizualizari

 

Nicio zi fără ciocolată!

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 2 ouă
  • 20 g cacao
  • 200 g făină
  • 130g zahăr
  • 120 g unt
  • 80 g alune/nucă măcinate
  • 1 linguriță praf de copt
  • Un praf de sare

Ingrediente umplutură:

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 150 g unt
  • 200 g ciocolată neagră
  • Coaja de la o portocală
  • Un praf de sare
  • 250 g ricotta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si ricotta:

Blatul



  • Se cerne făina, cacao și praful de copt; se amestecă într-un bol încăpător toate ingredientele, până se obține un aluat elastic și ușor de modelat.

  • Se oprește un sfert din aluat, se învelește în folie alimentară și se dă la frigider.

  • Restul de aluat se întinde într-o foaie cu ajutorul unui sucitor și se tapetează o tavă rotundă (26 cm diam), unsă în prealabil cu unt.


Umplutura:



  • Într-un vas termorezistent se bat foarte bine ouăle cu zahărul, după care se pune vasul pe baie de aburi. Se amestecă continuu, iar când începe să se îngroașe, se dă deoparte.

  • Între timp, ciocolata se topește in cuptorul cu microunde sau pe bain-marie și se toarnă treptat peste compoziția de ouă. Se poate observa cum se îngroașă și devine o cremă fină.

  • Se adaugă și untul, coaja de la portocale și sarea; după ce se omogenizează bine crema, se dă la rece.



  • Odată ce crema de ciocolată s-a răcit, se amestecă cu ricotta și se umple tarta; se uniformizează frumos iar pe deasupra se dă pe răzătoarea mare sfertul de aluat pus deoparte (sau se rupe bucățele mici care se distribuie uniform peste tartă). Tarta se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

  • După ce este gata, tarta se decorează după imaginația fiecăruia (eu am folosit felii de portocale și ciocolată) și se lasă să se răcească complet. Timpul de așteptare se merită din plin pentru acest răsfăț ciocolătos! Eu ador această tartă și o fac de câte ori am ocazia! Să aveți poftă!





 

TIPS-URI

1

Crema de ciocolată poate fi înlocuită cu 200 g de finetti ; în acest fel se reduce cu mult timpul de preparare. Doar se amestecă cu ricotta, se umple tarta și se dă imediat la cuptor.

2

Cu 10 minute inainte de a umple tarta, sfertul de aluat îl bag la congelator iar în acest fel se rade mai ușor peste tartă.

3

Ricotta poate fi înlocuită cu orice alt fel de brânză dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

09.02.2016, 10:27

RuxyRux 1

05.08.2016, 19:47

Delicioasa tarta ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata