Chec cu mere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 918 vizualizari

 

Miros de scortisoara, gust dulce de mar...ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  • Pentru pregatirea merelor:
  • 550 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 55 g zahar;
  • 55 g unt;
  • o jumatate de lingurita de scortisoara.
  • Pentru aluatul de chec (doua bucati):
  • 8 oua;
  • un praf de sare;
  • 16 linguri zahar;
  • 8 linguri ulei;
  • 16 linguri faina;
  • un plic de praf de copt;
  • o lingurita de scortisoara.
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si scortisoara:

Mere:


Merele curatate de coaja si seminte se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.


Aluat de chec (doua bucati):


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile impreuna cu uleiul si se incorporeaza, apoi se pun faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Dupa omogenizare, se adauga scortisoara, iar la final merele. Compozitia se toarna in tavile unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa 10-15 minute sa se racoreasca, dupa care se pot scoate din tavi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

23.11.2015, 09:29

bun!

Micutza Luana 1

23.11.2015, 12:42

ce bun tre sa fie

miki_a 1

23.11.2015, 12:55

Ce frumos ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune ca la Denta