Chec cu mere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 653 vizualizari

 

Miros de scortisoara, gust dulce de mar...ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  • Pentru pregatirea merelor:
  • 550 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 55 g zahar;
  • 55 g unt;
  • o jumatate de lingurita de scortisoara.
  • Pentru aluatul de chec (doua bucati):
  • 8 oua;
  • un praf de sare;
  • 16 linguri zahar;
  • 8 linguri ulei;
  • 16 linguri faina;
  • un plic de praf de copt;
  • o lingurita de scortisoara.
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si scortisoara:

Mere:


Merele curatate de coaja si seminte se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.


Aluat de chec (doua bucati):


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile impreuna cu uleiul si se incorporeaza, apoi se pun faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Dupa omogenizare, se adauga scortisoara, iar la final merele. Compozitia se toarna in tavile unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa 10-15 minute sa se racoreasca, dupa care se pot scoate din tavi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

23.11.2015, 09:29

bun!

Micutza Luana 1

23.11.2015, 12:42

ce bun tre sa fie

miki_a 1

23.11.2015, 12:55

Ce frumos ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert cupcakes cu vanilie si capsuni pentru toate doamnele