Chec cu miere

de dentistutza in Prajituri, 19 Sep 2011 | 4889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3/4 cana ulei
  • 3 oua
  • 3 linguri miere
  • 1/2 cana iaurt sau sana sau kefir
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • optional nuci sau ciocolata tocata grosier sau stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu miere:

Zaharul se mixeaza cu ouale pana se albesc. Se adauga in fir uleiul si apoi mierea, sucul de lamaie si kefirul. Restul de ingrediente se combina intr-un bol si  se pun in doua reprize in mixtura de oua, amestecand continuu.

Nucile stafidele sau ciocolata se adauga la sfarsit amestecand cu o spatula ca sa nu se zdrobeasca la mixer.

Se toarna compozitia in forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina, se niveleaza si se coace la mijlocul cuptorului preincalzit cam 35-40 de minute, verificand spre sfarsit cu scobitoarea daca este copt in interior. Se scoate, se pudreaza cald cu zahar pudra vanilat si se raceste pe o tava sau un gratar. Se taie dupa ce s-a racit.

TIPS-URI

1

pentru ca am in casa, am pus si o lingura de apa de roze orientala si a mers f. bine cu aroma mierii.

2

am folosit faina de tip FarinUp , la noi nu se mai gaseste dar o cumpar de la bulgari din Metro si este destul de comoda, ma scuteste de amestecul "faina+praf de copt".

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu miere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec imbracat in ciocolata si cocos