Chec cu miere

de dentistutza in Prajituri, 19 Sep 2011 | 2346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3/4 cana ulei
  • 3 oua
  • 3 linguri miere
  • 1/2 cana iaurt sau sana sau kefir
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • optional nuci sau ciocolata tocata grosier sau stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu miere:

Zaharul se mixeaza cu ouale pana se albesc. Se adauga in fir uleiul si apoi mierea, sucul de lamaie si kefirul. Restul de ingrediente se combina intr-un bol si se pun in doua reprize in mixtura de oua, amestecand continuu.


Nucile stafidele sau ciocolata se adauga la sfarsit amestecand cu o spatula ca sa nu se zdrobeasca la mixer.


Se toarna compozitia in forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina, se niveleaza si se coace la mijlocul cuptorului preincalzit cam 35-40 de minute, verificand spre sfarsit cu scobitoarea daca este copt in interior. Se scoate, se pudreaza cald cu zahar pudra vanilat si se raceste pe o tava sau un gratar. Se taie dupa ce s-a racit.

 

TIPS-URI

1

pentru ca am in casa, am pus si o lingura de apa de roze orientala si a mers f. bine cu aroma mierii.

2

am folosit faina de tip FarinUp , la noi nu se mai gaseste dar o cumpar de la bulgari din Metro si este destul de comoda, ma scuteste de amestecul "faina+praf de copt".

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

jolygina 1

20.09.2011, 10:28

arata foarte bine

mamaieelena 1

20.09.2011, 15:47

buun rau

dentistutza 1

20.09.2011, 18:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere