Chec cu migdale

de ianculubita in Prajituri, 14 Oct 2013 | 863 vizualizari

 

Nu sunt multumita de aspectul acestui chec pentru ca am un cuptor cam de varsta mea si de fiecare data trebuie sa-l rog frumos sa nu-mi arda ceva dar gustul il garantez!!

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt moale
  • 1 cana zahar
  • 150 g faina
  • 50 g pudra de migdale
  • 100 g migdale
  • 1 praf de copt
  • 4 oua intregi+4galbenusuri
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri lapte
  • cateva picaturi esenta de migdale
  • 2 linguri cacao
  • SOS DE CIOCOLATA
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu migdale:

Facem o crema pufoasa din unt, 4 galbenusuri si 3 linguri zeama de lamaie, adaugam pe rand ouale intregi, faina amestecata cu praful de copt, sare si laptele. Dupa ce totul este omogenizat, dam deoparte intr-un bol jumatate din aluat, in care amestecam restul de zeama de lamaie, pudra de migdale, migdalele tocate cu cutitul si esenta de migdale. In a doua parte incorporam cacao.


In tava unsa cu ulei, rasturnam aluatul cu migdale, deasupra aluatul cu cacao, scuturam putin tava si lasam la cuptor la foc mic 50 minute; dupa ce s-a racit punem deasupra sosul de ciocolata si servim.


Pentru sos, punem intr-un vas frisca, untul iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, dam vasul deoparte, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lia_ 1

15.10.2013, 07:55

compozitia e excelenta! ca sa nu-ti arda, pune pe fundul cuptorului tava lui de colectat zemuri cand faci la gratar. vreau sa spun goal nu cu apa. protejeaza. si nu merge mai sus de treaota 3.5-4 adica 175-180 grade la chec dar tu ai experienta si desigur ca deja stii asta

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:28

ianculubita 1

15.10.2013, 12:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Chec cu migdale prajite si ciocolata