Chec cu nuca de cocos

de anca_rm in Prajituri, 14 Mai 2015 | 6885 vizualizari

 

Un chec cu umplutura de cocos gustos si aromat. Mie imi place tare mult nuca de cocos, o mananc cruda sau in prajituri . Eu am pregatit portie dubla deci cantitatile pe care le veti vedea in poze sunt pentru 2 checuri, dar eu va voi da pentru un singur chec.

 

INGREDIENTE

  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -100 ml frisca lichida sau iaurt gras
  • -50 ml ulei
  • -200 gr faina
  • -100 gr nuca de cocos fulgi +2 linguri zahar
  • - esenta rom
  • -1 lingurita praf de copt
  • -praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca de cocos:

Intr-un bol spargem 3 oua , iar restul de doua le separam . Albusurile de la cele doua le punem separat intr-un bol in care sa le putem bate.

Batem cele doua albusuri cu 2 linguri de zahar pana cand sunt tari si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si lasam deoparte.

Separat batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine .

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam compozitia de chec , iar in mijlocul ei punem cu lingura nuca de cocos batuta cu albusurile  si apasam usor asa incat putin din compozitia de chec sa treaca peste nuca de cocos.

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii .

Lasati la racit si pudrati cu zahar pudra.

Serviti impreuna cu o cana de cafea , lapte sau ceai. 

TIPS-URI

1

cred ca merge de minune cu nuca sau mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu - o alta varianta