Chec cu nuca de cocos

de anca_rm in Prajituri, 14 Mai 2015 | 2125 vizualizari

 

Un chec cu umplutura de cocos gustos si aromat. Mie imi place tare mult nuca de cocos, o mananc cruda sau in prajituri . Eu am pregatit portie dubla deci cantitatile pe care le veti vedea in poze sunt pentru 2 checuri, dar eu va voi da pentru un singur chec.

 

INGREDIENTE

  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -100 ml frisca lichida sau iaurt gras
  • -50 ml ulei
  • -200 gr faina
  • -100 gr nuca de cocos fulgi +2 linguri zahar
  • - esenta rom
  • -1 lingurita praf de copt
  • -praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca de cocos:

Intr-un bol spargem 3 oua , iar restul de doua le separam . Albusurile de la cele doua le punem separat intr-un bol in care sa le putem bate.


Batem cele doua albusuri cu 2 linguri de zahar pana cand sunt tari si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si lasam deoparte.


Separat batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine .


Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam compozitia de chec , iar in mijlocul ei punem cu lingura nuca de cocos batuta cu albusurile si apasam usor asa incat putin din compozitia de chec sa treaca peste nuca de cocos.


Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii .


Lasati la racit si pudrati cu zahar pudra.


Serviti impreuna cu o cana de cafea , lapte sau ceai.

 

TIPS-URI

1

cred ca merge de minune cu nuca sau mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

14.05.2015, 20:27

Delicios si aromat!

Catalina L 1

14.05.2015, 20:46

bun tare...

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Chec de iaurt