Chec cu nuca (de post)

de divainbucatarie in Dulciuri, 26 Mar 2011 | 4771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 100 ml ulei
  • 200 g miez de nuca
  • 2 -3 portocale mari
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru tapetat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca (de post):

Amestecam zaharul cu uleiul apoi, adugam sucul de la 2 portocale si esenta de vanilie.


Inseram faina (pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt, sare si bicarbonat), scortisoara, coaja rasa de la 1 portocala si nuca macinata.


Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca este prea tare compozitia mai punem suc de la inca o portocala, astfel incat sa aiba o consistenta moale, sa curga usor din lingura. Turnam aluatul intr-o forma de chec in care am pus hartie de copt si coacem checul la 180°C timp de 45 minute.

Cand il scoatem din tava presaram zahar pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

divainbucatarie 1

28.03.2011, 10:18

kamy, anamaria , va multumesc!

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:34

divainbucatarie 1

29.03.2011, 08:44

multumesc mamaieelena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide