Chec cu nuca si aroma de portocale

de ela in Prajituri, 19 Mar 2013 | 11898 vizualizari

 

Are un gust nemaipomenit....am venit si cu reteta, dupa multe amanari :))) Spunea Gaby ,,intai ne-a povestit de ea, apoi ne-a dat-o cu fundul gol, apoi cu fundul pudrat si abiaaaaa mai pe seara ne scrie adevarul"

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 50 gr unt topit
  • 250 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr nuci
  • 1 praf de sare
  • 1 plic aroma naturala de portocale Dr Oetker(sau coaja rasa de la o portocala)
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si aroma de portocale:

Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit, laptele, nuca macinata si razatura de portocale.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o lingura de lemn. Impartim aluatul in doua, o parte o amestecam cu cacao.

Intr-o forma de copt punem alternativ cu lingura din ambele aluaturi.

Ungem in prealabil forma cu unt si faina, daca nu este din silicon forma.

Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 60minute pana se coace frumos aluatul.

Lasam sa se raceasca putin si scoatem din forma pe un gratar. Pudram cu zahar pudra cand este rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

ela 1

21.03.2013, 10:57

Panacris 1

21.03.2013, 17:25

Dacă a mai rămas o bucățică din minunăția asta de chec, vreau și eu o bucățică

ela 1

21.03.2013, 17:48

cam tarziu,Cristina,dar zilele astea am in plan altul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca