Chec cu nuca si aroma de portocale

de ela in Prajituri, 19 Mar 2013 | 7680 vizualizari

 

Are un gust nemaipomenit....am venit si cu reteta, dupa multe amanari :))) Spunea Gaby ,,intai ne-a povestit de ea, apoi ne-a dat-o cu fundul gol, apoi cu fundul pudrat si abiaaaaa mai pe seara ne scrie adevarul"

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 50 gr unt topit
  • 250 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr nuci
  • 1 praf de sare
  • 1 plic aroma naturala de portocale Dr Oetker(sau coaja rasa de la o portocala)
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si aroma de portocale:

Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit, laptele, nuca macinata si razatura de portocale.


Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o lingura de lemn. Impartim aluatul in doua, o parte o amestecam cu cacao.


Intr-o forma de copt punem alternativ cu lingura din ambele aluaturi.


Ungem in prealabil forma cu unt si faina, daca nu este din silicon forma.


Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 60minute pana se coace frumos aluatul.


Lasam sa se raceasca putin si scoatem din forma pe un gratar. Pudram cu zahar pudra cand este rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

ela 1

21.03.2013, 10:57

Panacris 1

21.03.2013, 17:25

Dacă a mai rămas o bucățică din minunăția asta de chec, vreau și eu o bucățică

ela 1

21.03.2013, 17:48

cam tarziu,Cristina,dar zilele astea am in plan altul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale