Chec cu parfum de Orient

de alice_ciobanu in Prajituri, 15 Sep 2011 | 2202 vizualizari

 

L-am vazut la Academia lui Horia...apoi am asteptam cateva zile pana am gasit reteta,... apoi am asteptat cateva zile sa se insanatoseasca Miruna,... iar apoi...n-am mai asteptat deloc.

E senzational!, demential de aromat!, izbitor de bun!, divin de dulce!, desi dupa multitudinea de arome ai zice ca e mult prea mult, but still...never say never.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri stafide
  • 1/2 esenta rom
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala 
  • 2 linguri zeama de portocale
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahar pudra pt pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu parfum de Orient:

Foarte, foarte simplu de pregatit.

Astfel amestecati intr-un bol toate ingredientele solide.

In alt bol amestecati toate ingredientele lichide.

Apoi, folosind initial mixerul, amestecati solidele cu lichidele, dupa care cand amestecul devine mai vartos amestecati cu o lingura de lemn.

Turnati totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si predati checul cuptorului preincalzit bine, la 170 C pentru 35 minute. Faceti testul cu scobitoarea, e mai sigur.

Lasati apoi sa se racoreasca in tava si pudrati-l cat totusi e inca cald.

Nu va pot descrie senzatia! E foarte bun! moale! dulce! aromatizat! e exact ca un dulce oriental!....ce lume, ce codimente...ce arome! Luati si voi o bucatica, doar atat. Pup cu drag

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu parfum de Orient-0
Chec cu parfum de Orient-1
Chec cu parfum de Orient-2

COMENTARII (18)

Rocsi

Rocsi 1

15.09.2011, 21:55

ce aroma o fi avand

kamy

kamy 1

15.09.2011, 22:40

imi plac mult checurile

jolygina

jolygina 1

16.09.2011, 09:28

arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!