Chec cu parfum de Orient

de alice_ciobanu in Prajituri, 15 Sep 2011 | 5041 vizualizari

 

L-am vazut la Academia lui Horia...apoi am asteptam cateva zile pana am gasit reteta,... apoi am asteptat cateva zile sa se insanatoseasca Miruna,... iar apoi...n-am mai asteptat deloc.

E senzational!, demential de aromat!, izbitor de bun!, divin de dulce!, desi dupa multitudinea de arome ai zice ca e mult prea mult, but still...never say never.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri stafide
  • 1/2 esenta rom
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala 
  • 2 linguri zeama de portocale
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahar pudra pt pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu parfum de Orient:

Foarte, foarte simplu de pregatit.

Astfel amestecati intr-un bol toate ingredientele solide.

In alt bol amestecati toate ingredientele lichide.

Apoi, folosind initial mixerul, amestecati solidele cu lichidele, dupa care cand amestecul devine mai vartos amestecati cu o lingura de lemn.

Turnati totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si predati checul cuptorului preincalzit bine, la 170 C pentru 35 minute. Faceti testul cu scobitoarea, e mai sigur.

Lasati apoi sa se racoreasca in tava si pudrati-l cat totusi e inca cald.

Nu va pot descrie senzatia! E foarte bun! moale! dulce! aromatizat! e exact ca un dulce oriental!....ce lume, ce codimente...ce arome! Luati si voi o bucatica, doar atat. Pup cu drag

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu parfum de Orient" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec mare si pufos