Chec cu portocale

de ExploraCuisine in Prajituri, 15 Mar 2011 | 3006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 portocala intreaga    
  • 180 g unt    
  • 3 oua    
  • 1 cana zahar    
  • 1 1/2 cana faina    
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale:

Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca.

Spalam portocala foarte bine si o taiem in bucati mai mici (cu tot cu coaja)


Mixam portocala intr-un blender pana devine o pasta, adaugam zaharul si mixam.


Adaugam untul topit si ouale pe rand si mixam.


Adaugam faina amestecata cu praful de copt treptat si mixam pe viteza mica.


Punem compozitia intr-o tava de copt, tapetata cu unt si faina.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-55 minute (depinde de cuptor)


Cand checul e gata (verificati cu scobitoarea) il lasam sa se raceasca in tava 15 minute iar apoi il scoatem pe un gratar pana se raceste complet.


Taiem felii si servim cu felii de portocala, delicios! Bon appetit!




 

TIPS-URI

1

se poate renunta la coaja de portocala, dar aroma va fi mult mai slaba, iar cantitatea de faina, va trebui redusa putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ExploraCuisine 1

16.03.2011, 17:44

Am modificat si reteta pentru ca sa nu existe nici o confuzie

LUK 1

16.03.2011, 22:41

sigur e bun

adry88 1

03.06.2011, 11:17

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100