Chec cu smantana

de mirela0911 in Prajituri, 12 Iun 2011 | 2564 vizualizari

 

Este o reteta pe care am gasit-o intr-o carte de bucate mai veche. Este foarte bun si foarte aromat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 200g faina
  • 100g unt
  • 250 ml smantana groasa
  • 200g zahar tos
  • 1 lgt cu varf praf de copt
  • 10ml esenta rom
  • 50g stafide
  • 1 lgt cu varf coaja rasa de portocale
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de lgt sare
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu smantana:

Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina.

Intr-un pahar se pun stafidele cu esenta de rom si se lasa 30 de minute sa se imbibe. Untul se topeste si se lasa sa fie fluid. In faina se adauga cojile de portocale si lamaie, sarea, praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca impreuna. Se lasa deoparte.

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga tot zaharul si o lingura cu suc de lamaie, se bat pana cand se intaresc din nou. Se pun toate galbenusurile, smantana, stafidele, untul topit si se amesteca prin rasturnare de 5-6 ori cu telul. Se pune faina si se amesteca usor, cu telul, numai prin rasturnare, de jos in sus (dar nu prea mult).

Se rastoarna in tava, se niveleaza, se pune intr-o alta tava de prajitura si se da la cuptor la foc mijlociu pt aproximativ 50 minute (se face testul cu scobitoarea). 

Se serveste dupa ce s-a racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu smantana-0
Chec cu smantana-1
Chec cu smantana-2
Chec cu smantana-3
Chec cu smantana-4
Chec cu smantana-5

COMENTARII (34)

mirela0911

mirela0911 1

14.06.2011, 14:55

Kamy Vladi a fost tare bun

aziz

aziz 1

14.06.2011, 19:24

fain nimic de zis da tre sa-mi dai

mirela0911

mirela0911 1

15.06.2011, 15:25

Iti dau Mona, sigur ca iti dau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!