Chec cu smantana

de mirela0911 in Prajituri, 12 Iun 2011 | 2734 vizualizari

 

Este o reteta pe care am gasit-o intr-o carte de bucate mai veche. Este foarte bun si foarte aromat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 200g faina
  • 100g unt
  • 250 ml smantana groasa
  • 200g zahar tos
  • 1 lgt cu varf praf de copt
  • 10ml esenta rom
  • 50g stafide
  • 1 lgt cu varf coaja rasa de portocale
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de lgt sare
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu smantana:

Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina.


Intr-un pahar se pun stafidele cu esenta de rom si se lasa 30 de minute sa se imbibe. Untul se topeste si se lasa sa fie fluid. In faina se adauga cojile de portocale si lamaie, sarea, praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca impreuna. Se lasa deoparte.


Albusurile se bat spuma, apoi se adauga tot zaharul si o lingura cu suc de lamaie, se bat pana cand se intaresc din nou. Se pun toate galbenusurile, smantana, stafidele, untul topit si se amesteca prin rasturnare de 5-6 ori cu telul. Se pune faina si se amesteca usor, cu telul, numai prin rasturnare, de jos in sus (dar nu prea mult).


Se rastoarna in tava, se niveleaza, se pune intr-o alta tava de prajitura si se da la cuptor la foc mijlociu pt aproximativ 50 minute (se face testul cu scobitoarea).


Se serveste dupa ce s-a racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mirela0911 1

14.06.2011, 14:55

Kamy Vladi a fost tare bun

aziz 1

14.06.2011, 19:24

fain nimic de zis da tre sa-mi dai

mirela0911 1

15.06.2011, 15:25

Iti dau Mona, sigur ca iti dau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie