Chec cu smantana

de mirela0911 in Prajituri, 12 Iun 2011 | 2877 vizualizari

 

Este o reteta pe care am gasit-o intr-o carte de bucate mai veche. Este foarte bun si foarte aromat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 200g faina
  • 100g unt
  • 250 ml smantana groasa
  • 200g zahar tos
  • 1 lgt cu varf praf de copt
  • 10ml esenta rom
  • 50g stafide
  • 1 lgt cu varf coaja rasa de portocale
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de lgt sare
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu smantana:

Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina.


Intr-un pahar se pun stafidele cu esenta de rom si se lasa 30 de minute sa se imbibe. Untul se topeste si se lasa sa fie fluid. In faina se adauga cojile de portocale si lamaie, sarea, praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca impreuna. Se lasa deoparte.


Albusurile se bat spuma, apoi se adauga tot zaharul si o lingura cu suc de lamaie, se bat pana cand se intaresc din nou. Se pun toate galbenusurile, smantana, stafidele, untul topit si se amesteca prin rasturnare de 5-6 ori cu telul. Se pune faina si se amesteca usor, cu telul, numai prin rasturnare, de jos in sus (dar nu prea mult).


Se rastoarna in tava, se niveleaza, se pune intr-o alta tava de prajitura si se da la cuptor la foc mijlociu pt aproximativ 50 minute (se face testul cu scobitoarea).


Se serveste dupa ce s-a racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mirela0911 1

14.06.2011, 14:55

Kamy Vladi a fost tare bun

aziz 1

14.06.2011, 19:24

fain nimic de zis da tre sa-mi dai

mirela0911 1

15.06.2011, 15:25

Iti dau Mona, sigur ca iti dau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane si iaurt