Chec cu smantana si nuci

de katty in Dulciuri, 17 Dec 2015 | 7027 vizualizari

 

Va spun cu mana pe inima ca este cel mai bun chec, asa ca mosul si familia va vor fi recunoscatori.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g smantana
  • 200 g zahar+2 linguri
  • 250 g faina
  • 80 g nuca macinata
  • 40 g samburi de nuca tocati grosier
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • visine din dulceata sau alte fructe, dupa preferinta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu smantana si nuci:

Doua oua intregi si 2 galbenusuri se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam smantana, romul si mixam in continuare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.


Pastram 1/3 din compozitie intr-un vas , iar in restul compozitiei punem nuca macinata.


Turnam compozitia cu nuca intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presaram visinele, apoi punem compozitia fara nuca. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit. Amestecam albusurile ramase cu 2 linguri zahar si nucile ramase.


Cu 10 minute inainte de a fi gata checul turnam deasupra albusurile cu nuca. Scoatem checul cand este gata si il racim pe un gratar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu smantana si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Raluca57 1

18.12.2015, 08:52

Arată super! Trebuie sa-l fac! Pt topping amestec simplu albușurile cu nuci și zahăr, adică nu le bat? Multumesc

Andra_Constantinescu 1

19.12.2015, 00:40

Ce bun e!

mirela0911 1

20.12.2015, 13:03

Super arata! O trec la favo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cuib supriza pentru Iepuras