Cozonac cu rahat si alune

de adry88 in Dulciuri, 10 Apr 2012 | 1680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 cub de drojdie
  • 100 ml iaurt
  • 2 galbenusuri
  • ulei
  • UMPLUTURA
  • 3 linguri cacao
  • 100 g alune
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • esenta de rom
  • rahat
  • UNS
  • un galbenus
  • 2 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si alune:

Ingredientele sa fie la temperatura camerei, faina sa fie cernuta intr-un lighean. Facem gaura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu un praf de sare, 1 lingura de zahar si 2 linguri de lapte. Adaugam restul de zahar si 3 pliculete de zahar vanilat, batem oule si cele doua galbenusuri si adaugam iaurtul si restul de ingrediente. Adaugam laptele treptat si framantam pana nu se lipeste de maini. La urma framantam coca cu uleiul cca 10-15 minute turnand uleiul putin cate putin in palme. Acoperim si lasam intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul


Alunele le macinam si le amestecam cu cacao, zaharul (de preferat zahar pudra) esenta si untul la temperatura camerei.


Dupa ce a crescut coca o impartim in doua, intindem o foaie, o ungem cu amestecul de cacao si rulam. Intindem o alta foaie, asezam bucati de rahat si rulam. Impletim cele 2 rulouri si asezam intr-o tava rotunda ( am ales eu). In mijloc am pus o ceasca de cafea si am dat tava intr-un loc cald si am lasat inca 30 min, dupa care am uns cu galbenusul amestecat cu laptele. Am dat tava la cuptor la foc mic spre mediu pana s-a rumenit frumos.


Cand scoatem tava din cuptor ungem cozonacul cu ulei si il lasam sa se raceasca in tava.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:59

La Multi Ani

adry88 1

11.04.2012, 13:20

multumesc Oana

iri_iri 1

11.04.2012, 19:55

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat