Chec cu stafide si caise confiate

de gabriela_aysondu in Dulciuri, 16 Noi 2013 | 4342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 300g zahar
  • 6 oua
  • 200g unt
  • 1 pahar lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 200g stafide
  • 100g caise confiate
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si caise confiate:

Separam albusurile de galbenusuri.


Stafidele le punem la inmuiat pentru 25 de minute in apa calda cu zahar si esenta de rom.


Galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce se fac spuma,adaugam untul (la temperatura camerei),apoi laptele.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.


Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt concomitent cu albusurile batute spuma.


Intr-un castron punem putin din compozitie si amestecam cu cacaoa.


In compozitia alba punem esenta,coaja rasa de lamaie,caisele taiate cubulete si stafidele scurse.Amestecam cu o lingura de lemn si punem compozitie egala in tavile de chec unse cu unt si tapetate cu faina iar deasupra punem compozitia de cacao.


Bagam tavile la cuptorul incins la foc mare primele 10 min. dupa care dam focul mic pentru inca 20-25 min.


Verificam cu o scobitoare sa vedem daca e gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide si caise confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

16.11.2013, 20:55

Imi plac mult checurile

MotanLaOale 1

16.11.2013, 22:32

laura_n 1

17.11.2013, 17:38

ce bine a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec "patru sferturi"