Chec cu stafide si rahat

de Ancutsa in Prajituri, 1 Feb 2017 | 1914 vizualizari

 

Chec pufos cu cacao, stafide, rahat de trandafiri si coaja de citrice.
Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 6 linguri de faina;
  • 1 cescuta ulei;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • un varf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • 1 lingurita cacao;
  • putina coaja de lamaie si de portocala;
  • rahat de trandafiri;
  • stafide.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si rahat:


Se preincalzeste cuptorul.


Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si ingredientele uscate: faina, praful de copt, omogenizand. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.


O parte din compozitia rezultata se toarna intr-un castronel, in care adaugam putina cacao si amestecam bine.


Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se toarna o parte din compozitia alba, apoi cea de cacao, dar nu toata, ci mai pastram cam o lingurita pentru decora. Se presara stafide, rahat maruntit, coaja de portocala si de lamaie tinute in zahar la borcan, apoi se acopera cu restul de compozitie alba si cea de cacao ramasa. Se mixeaza culorile folosind o scobitoare.


Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.


Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/02/chec-cu-stafide-si-rahat.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

02.02.2017, 13:09

Va multumesc, dragi bucatarasi, ma bucur mult ca v-a placut! O zi frumoasa!

miki_a 1

04.02.2017, 23:12

Frumos și tare aromat!

Ancutsa 1

27.05.2017, 18:14

Multumesc mult, Mihaela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce