Chec cu suc de portocale

de Oana in Prajituri, 3 Mai 2009 | 21696 vizualizari

 

E reteta mea preferata  si o folosesc pentru checuri si pentru toate blaturile de tort. Din aceasta cantitatea ies doua checuri sau un blat de tort.

 

INGREDIENTE

  • 3/4 pahar suc proaspat de portocale
  • 1/3 pahar de ulei
  • 1,5 pahar zahar
  • 6 oua
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 pahare faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu suc de portocale:

Se amesteca cu mixerul uleiul, sucul de portocale, galbenusurile si un pahar cu zahar. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat albusurile spuma cu jumatatea de pahar de zahar, apoi se amesteca usor, cu o lingura, cele doua compozitii.


Pandispanul se pune in tavi de chec sau in forma de tort, unse cu ulei si tapetate cu faina sau cu hartie pentru copt. Se coace la foc potrivit pana trece “testul scobitorii”. Iese destul de “umed” si daca e folosit ca blat de tort nu mai necesita insiropare.


Eu am facut un chec tigru, dupa ce am facut compozitia de pandispan am impartit-o in doua, intr-una din jumatati am pus 3 linguri cu cacao si apoi am pus, alternativ, in forma de chec, cate un polonic de compozitie alba, apoi unul cu compozitie cu cacao, incepund din mijlocul formei si punand in acelasi loc, pana am terminat compozitiile - poza 10


Alta data am facut un chec alb si unul cu cacao- poza 9


Acelasi pandispan, dar cu ciocolata rasa inauntru, am pus cam doua patratele mari pentru fiecare chec (Anidor cu portocale)- ultimele poze

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

arakelian 1

30.05.2009, 06:40

io am facut-o ca prajitura. In loc de suc de portocale, am pus zeama de la compot de ananans si fructe taiate marunt peste tot. A iesit super faina!

si mai are un avantaj - daca bati albushurile spuma bine, nu mai e nevoie de praf de copt - creshte natural. (am io un ghimpe impotriva multor chimicale)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu ciocolată și cremă de vanilie

ieri la 12:44

Ostropel de pui ca la mama acasa

ieri la 10:34

Vitel in stil asiatic

ieri la 10:12

Ardei iuti  cu stafide - marinati in otet

pe 11.11 la 23:02

RETETA RECOMANDATA
Pandispan genovez