Chec cu visine si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 22 Mai 2012 | 3826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 5 lg ulei
  • 1 cana faina
  • 2 lg cacao
  • esenta de vanilie
  • un varf cutit sare
  • visine
  • Pt. glazura:
  • 100g ciocolata
  • 2-3 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine si ciocolata:

Se bat albusurile spuma tare cu sarea, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie si se adauga la albusuri, mixand continuu. Se presara faina peste tot si se amesteca usor de jos in su cu o lingura de lemn. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din ele se incorporeaza cacaua.


Se unge forma cu unt si se toarna compozitia cu cacao. Se presara deasupra visine (eu am avut din acelea puse pe iarna). Deasupra se toarna compozitia alba, se presara din nou visine si se da la cuptorul preincalzit la foc mic pt. cca 45-50 minute (testul cu scobitoarea).


Se scoate din forma si se lasa la racit. Intre timp se topeste ciocolata cu laptele pe baie de aburi. Se toarna ciocolata peste prajitura si se lasa la rece pana se intareste ciocolata. Se taie felii si se serveste. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

23.05.2012, 22:36

Imi plac checurile,indiferent cu ce.

mirela0911 1

24.05.2012, 20:14

Gaby sunt tare bune

Toamna07 1

26.07.2012, 11:13

Ador checul !

Ti-a iesit atat de frumos !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale si ciocolata