Chec cu visine si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 22 Mai 2012 | 5655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 5 lg ulei
  • 1 cana faina
  • 2 lg cacao
  • esenta de vanilie
  • un varf cutit sare
  • visine
  • Pt. glazura:
  • 100g ciocolata
  • 2-3 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine si ciocolata:

Se bat albusurile spuma tare cu sarea, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie si se adauga la albusuri, mixand continuu. Se presara faina peste tot si se amesteca usor de jos in su cu o lingura de lemn. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din ele se incorporeaza cacaua.

Se unge forma cu unt si se toarna compozitia cu cacao. Se presara deasupra visine (eu am avut din acelea puse pe iarna). Deasupra se toarna compozitia alba, se presara din nou visine si se da la cuptorul preincalzit la foc mic pt. cca 45-50 minute (testul cu scobitoarea).

Se scoate din forma si se lasa la racit. Intre timp se topeste ciocolata cu laptele pe baie de aburi. Se toarna ciocolata peste prajitura si se lasa la rece pana se intareste ciocolata. Se taie felii si se serveste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

23.05.2012, 22:36

Imi plac checurile,indiferent cu ce.

mirela0911 1

24.05.2012, 20:14

Gaby sunt tare bune

Toamna07 1

26.07.2012, 11:13

Ador checul !

Ti-a iesit atat de frumos !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu glazura de ciocolata