Chec cu zahar ars

de mihasara in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100g zahar pentru ars
  • 200g zahar
  • 250ml lapte sau smantana
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • drojdie de bere cat o boaba de mazare
  • 1 plic de zahar vanilat- facultativ-
  • nuca, stafide sau alune
  • faina cat cuprinde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zahar ars:


  1. Punem 100g zahar intr-o cratita si il ardem.

  2. Exista doua variante si anume, aduagam cana de lapte fierbinte peste zaharul ars, dar exista riscul sa se arda, desi nu influenteaza cu nimic reteta si gustul, sau lasam 15-20 de minute sa se raceasca putin zaharul ars si turnam laptele caldut.

  3. Eu, depinde cat de mult ma grabesc, uneori folosesc prima varianta, alteori astept pana a doua zi sa se topeasca caramelul.

  4. Dupa ce s-a topit caramelul si s-a racit trecem la urmatoarele operatiuni.

  5. Intr-un vas amestecam usor cu telul cele 3 oua cu 200g zahar, dupa care turnam putin cate putin carmelul si amestecam.

  6. Adaugam cele 3-4 linguri de ulei, eu pun 4 dar daca vi se par multe puteti lasa doar 3.

  7. Adaugam si drojdia si amestecam foarte bine sa se incorporeze.

  8. Urmeaza bicarbonatul de sodiu stins cu putin otet.

  9. Si la final faina, in jur de 1.5-2 cani.

  10. De preferat sa cerneti faina intr-un castron si sa puneti cu o lingura, una catre una pentru a fi sigur ca nu o sa fie nici prea moale, nici prea tare.

  11. Trebuie sa aiba consistenta obisnuita a unui aluat de chec.

  12. Se incinge cuptorul.

  13. Se ung doua tavi de chec cu ulei si se presara faina.

  14. Se rastoarna compozitia in tavi in mod egal si se presara nuci/alune, stafide sau ce doriti si daca doriti.

  15. Se coace la 180 grade timp de 30 de minute.

  16. Se face testul cu scobitoarea si daca s-a copt se scoate din cuptor, se culca tava pe-o parte si se inveleste cu un prosop curat.

  17. Dupa ce s-a racit, se scoate din tava, se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu ceai de fructe sau cu lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihasara 1

15.10.2015, 15:03

Cu mare drag mirela0911

Rocsi 1

15.10.2015, 21:28

Andra_Constantinescu 1

17.10.2015, 09:06

Bun bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nutella si frisca by Gabytza