Chec din albusuri

de susu in Prajituri, 17 Sep 2012 | 5615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 1 vf lingurita de sare
  • 140 gr faina 000
  • 120 gr zahar
  • Alte 120 gr zahar
  • 1 esenta vanilie fiola
  • ½ esenta migdale fiola
  • Zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Faina cu 120 gr zahar se amesteca separate. Albusurile se bat spuma cu celelalte 120 gr zahar si putina zeama de lamaie. Albusurile si lamaia sa fie scoase cu cateva ore inainte de la rece. Cand albusurile s-au facut bezea se adauga esentele si se mai bate putin . Se cerne amestecul de faina cu zahar de doua ori si apoi se pune peste albusuri si se incorporeaza usor de jos in sus. Se ia o forma detasabila cu tub la mijloc si nu se unge tava deloc, ca sa creasca. Se pune imediat la cuptorul neaincalzit. Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana devine usor aurie, eu am uitat sa micsorez focul si am ars-o deasupra pentru ca mi-a fost teama sa mai deschid usa cuptorului pana n-a fost gata insa a iesit. Se tine vreo 30-35 minute.

Se pregateste dinainte o sticla sau borcan care sa mearga la forma, vezi poza, se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate forma si se intoarce cu fundul in sus lasand-o sa se sprijine de borcan. Tubul din mijloc trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei. Se lasa pana la racirea completa, nu va grabiti. In acest fel ramane extra pufos si cu o consistenta de crema altfel se lasa blatul.

Rece se scoate cu ajutorul unui cutit pus intre blat si vas, eu am facut-o in cea de silicon. Este o nebunie si m-au intrebat toti daca am pus branza in ea dar de fapt erau doar albusuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

17.09.2012, 19:53


javascript:if%20(%20disableMultipleSubmit('formComenteaza')%20)%20document.formComenteaza.submitjavascript:if%20(%20disableMultipleSubmit('formComenteaza')%20)%20document.formComenteaza.submit();();javascript:if%20(%20disableMultipleSubmit('formComenteaza')%20)%20document.formComenteaza.submit();

iry-gabriela 1

17.09.2012, 20:04

ce frumos ti-a iesit

Sim0na 1

17.09.2012, 22:06

tare bine arata!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca (din albusuri)