Chec din albusuri

de adnia in Prajituri, 5 Iul 2013 | 2101 vizualizari

 

Aveam ceva albusuri in congelator si ma tot incurcam de ele...asa ca le-am transformat in ceva dulce, foarte apreciat de bubulinul me:)

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri (eu le-am decongelat si le-am lasat pe masa pana au ajuns la temperatura camerei)
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3-4 linguri faina alba
  • 1 iaurt mic
  • 250 gr. zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita cardamom macinat
  • 1 cub mic de unt topit
  • putina ciocolata amaruie (pt. decor)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga zeama de la 1/2 lamaie, apoi se bat din nou. Se adauga zaharul pudra si se bate bezea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca totul cu o spatula. Dupa omogenizarea aluatului, acesta se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie speciala de copt. Se rade ciocolata amaruie deasupra, apoi se da la copt, pana trece testul scobitorii.


Se serveste rece.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

camelia75 1

05.07.2013, 22:03

RuxyRux 1

05.07.2013, 22:31

Delicios!

Rocsi 1

05.07.2013, 22:37

Foarte bun si pufos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri, cu dulceata de mure