Chec din albusuri

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 1502 vizualizari

 

Uite ca l-am executat si pe asta,ca prea aveam multe albusuri si nu-i vreme de bezele....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru doua checuri in forma de cozonac
  • Chec cu stafide si rahat
  • 250 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 230 g faina
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 plic cu praf de copt cu sofran
  • 1 plic cu finesse vanilia bourbon
  • un praf de sare
  • stafide aurii si rahat colorat
  • zahar brun pentru presarat deasupra
  • Chec cu cacao
  • 250 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 220 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic cu finesse vanilia bourbon
  • un praf de sare
  • zahar brut pentru presarat deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Chec cu stafide si rahat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se bate pana se obtine o bezea tare.Apoi adaugam uleiul si vanilia,amestecam usor pana se incorporeaza tot uleiul.La final adaugam faina cernuta si praful de copt,avand grija sa amestecam usor cu miscari de jos in sus.Tapetam o forma de cozonac cu hartie de copt si turnam compozitia,adaugam stafidele si rahatul taiat bucatele mici,cu ajutorul unei lingurite incorporam stafide le si rahatul.Deasupra presaram zahar brun.Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate di cuptor si se lasa la racit.


La fel procedam si la checul cu cacao,diferenta este ca oprim un sfert din compozitie si o amestecam cu cacao.Se taie rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

05.07.2015, 10:21

Ce inalt si pufos e!

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:55

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:44

Nu am facut pana acum chec din albusuri , dar ma tenteaza.Arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu cacao si rahat sau cu crema de nuca