Chec din albusuri

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 2520 vizualizari

 

Uite ca l-am executat si pe asta,ca prea aveam multe albusuri si nu-i vreme de bezele....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru doua checuri in forma de cozonac
  • Chec cu stafide si rahat
  • 250 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 230 g faina
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 plic cu praf de copt cu sofran
  • 1 plic cu finesse vanilia bourbon
  • un praf de sare
  • stafide aurii si rahat colorat
  • zahar brun pentru presarat deasupra
  • Chec cu cacao
  • 250 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 220 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic cu finesse vanilia bourbon
  • un praf de sare
  • zahar brut pentru presarat deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Chec cu stafide si rahat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se bate pana se obtine o bezea tare.Apoi adaugam uleiul si vanilia,amestecam usor pana se incorporeaza tot uleiul.La final adaugam faina cernuta si praful de copt,avand grija sa amestecam usor cu miscari de jos in sus.Tapetam o forma de cozonac cu hartie de copt si turnam compozitia,adaugam stafidele si rahatul taiat bucatele mici,cu ajutorul unei lingurite incorporam stafide le si rahatul.Deasupra presaram zahar brun.Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate di cuptor si se lasa la racit.

La fel procedam si la checul cu cacao,diferenta este ca oprim un sfert din compozitie si o amestecam cu cacao.Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

05.07.2015, 10:21

Ce inalt si pufos e!

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:55

Gicuta 1

06.07.2015, 08:44

Nu am facut pana acum chec din albusuri , dar ma tenteaza.Arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat cu visine din visinata