Chec din albusuri cu cacao

de alilianaa in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 568 vizualizari

 

Foarte bun.. aproape mai bun decat cel cu galbenusuri. Destul de dens si consitent.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • ornamente de ciocolata ( 2 lingurite)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao:

Batem alusurile impreuna cu un praf de sare foarte bine. Apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat in 3-4 etape mixand foarte bine, pana la o topire completa. Va rezulta o bezea lucioasa, frumoasa. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam la o viteza inceata. Scoatem telurile si cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus, incorporam faina si praful de copt ( amestecate) lingura cu lingura. Adaugam si ornamentele de ciocolata si amestecam.


Intr-un castron punem 2 linguri din compozitia de albus si amestecam cu o lingura de cacao. Pregatim o tava de chec. O tapetam cu hartie de copt. Adaugam aluatul, iar la final punem compozitia cu cacao, dupa preferinta si inspiratie si amestecam.


Dam checul la cuptor pentru 30 minute.


Il scoatem, il asezam pe un gratar si pudram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.10.2015, 21:08

Ce bun!

alilianaa 1

18.10.2015, 14:32

Multumesc pentru aprecieri, Andreea, Rocsi!

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 16:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel