Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată

de Panacris in Dulciuri, 20 Sep 2015 | 901 vizualizari

 

Că tot mi-au rămas mai multe albușuri de la dresul ciorbei de burtă, am pus repede de un checuleț. Sursa de insiprație CulinaryRainbow;) http://www.bucataras.ro/retete/chec-din-albusuri-cu-rahat-si-ciocolata-70876.html N-am avut rahat colorat, dar am găsit prin dulapul cu mirodenii, o cutie cu coajă de lămâie si una portocală confiată. Am uitat să pun ulei, ghimbir, cum era în varianta intială :( , dar uite așa a apărut o nouă rețetă ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • albus de ou 8 bucăți,
  • sare iodată 1 praf,
  • oțet armat cu căpșuni 1 linguriță,
  • zahăr tos 8 linguri cu vârf,
  • făină albă de grâu 8 linguri cu vârf,
  • praf de copt cu șofran 1/2 plic,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • coji de lămâi și portocale confiate 2-3 linguri,
  • ciocolată rasă 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată:

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se adaugă 3 sferturi din compoziție. În sfertul de compoziție rămasa se adaugă ciocolata rasă, de prefeart așchii :D, se amestecă ușor pentru a se îngloba ciocolata, apoi se toarnă peste compozița de albușuri. La final se adaugă fructele confiate. Se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testl scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

COMENTARII (26)

Panacris 1

22.09.2015, 21:55

Rita, chiar bine a ieșit, nu are gustul acela specific de chec Deși Zmeul cel mic întreba, ce-i cu pâinea asta dulce??? ))

T I M E A 1

23.09.2015, 22:00

CulinaryRainbow 1

24.09.2015, 09:31

))) Nouă ne place cel mai mult pt că e pufos și umed. E chiar altceva, altfel decât cel clasic.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort din biscuiti