Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Oct 2016 | 9249 vizualizari

 

Minunatie delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. mascarpone
  • 130 gr. unt
  • 9 albusuri
  • 200 gr. faina
  • 250 gr. zahar
  • 3 lamai zeama si coaja( sa fie Bio)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • zahar pudra vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie:

Untul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie.

Albusurile se mixeaza cu praful de sare apoi cinci minute cu zaharul.

Compozitia cu mascarpone se adauga treptat peste albusuri, apoi se pune faina si praful de copt.

Se tapeteaza clasic o forma de chec si se toarna aluatul. Se coace checul la 180 de grade timp de 55 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Nu se taie cald, se asteapta racirea completa.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bunica 1

10.10.2016, 14:45

Ruxule drag, așa bunătăți aduci în miez de noapte?

Rocsi 1

10.10.2016, 20:01

Mmmm, aromat cum imi place!

RuxyRux 1

19.10.2016, 10:29

Multumesc tare mult, checul a fost exceptional!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib (melc) cu scortisoara