Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie

de Rux in Dulciuri, 9 Oct 2016 | 488 vizualizari

 

Minunatie delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. mascarpone
  • 130 gr. unt
  • 9 albusuri
  • 200 gr. faina
  • 250 gr. zahar
  • 3 lamai zeama si coaja( sa fie Bio)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • zahar pudra vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie:

Untul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie.

Albusurile se mixeaza cu praful de sare apoi cinci minute cu zaharul.

Compozitia cu mascarpone se adauga treptat peste albusuri, apoi se pune faina si praful de copt.

Se tapeteaza clasic o forma de chec si se toarna aluatul. Se coace checul la 180 de grade timp de 55 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Nu se taie cald, se asteapta racirea completa.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie-0
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie-1
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie-2
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie-3
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie-4
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie-5
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie-6
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie-7
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie-8

COMENTARII (14)

Bunica

Bunica 1

10.10.2016, 14:45

Ruxule drag, așa bunătăți aduci în miez de noapte?

Rocsi

Rocsi 1

10.10.2016, 20:01

Mmmm, aromat cum imi place!

Rux

Rux 1

19.10.2016, 10:29

Multumesc tare mult, checul a fost exceptional!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!