Chec Godina cu banane

de cristinutanicolita in Dulciuri, 29 Feb 2016 | 1681 vizualizari

 

A ieșit un chec pufos, aromat care a dispărut imediat! 

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 lg ulei
  • 2 căni zahar
  • 10 lg apa
  • 2 căni faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lg cacao
  • 1 esența de rom
  • 3 banane
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Godina cu banane:

Dam drumul la cuptor.


Într-o cratiță punem zaharul cu apa, le punem la foc mediu și amestecam continuu pana se topește zaharul. Adăugăm esența de rom și lăsăm siropul sa se răcească.


Separam ouăle. Albușul îl batem spuma cu un praf de sare.


Când am obținut o spuma ferma adăugăm un gălbenuș, o lingura de ulei, o lingura de sirop și mixam. După ce am terminat cu uleiul și gălbenușurile, o sa mai rămână sirop pe care îl adăugăm în fir subțire mixând continuu.


La final adăugăm praful de copt și faina în ploaie, amestecând cu o spatula, sau lingura de lemn, de jos în sus.


Se tapetează 2 tăvi de chec, cu hârtie de copt și se pune 1/3 din aluat, restul se amesteca cu cacao și se pune deasupra.


Bananele se taie cuburi, se amesteca cu putina faina și se pun deasupra.


Se coace la foc mediu cca 40 min sau pana trece testul scobitorii!


Poftă buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Godina cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

29.02.2016, 20:25

Ce pufos si delicios e!

Rocsi 1

29.02.2016, 20:50

Ce culoare frumoasa are!

-Marius- 1

03.03.2016, 07:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Tort ciocolatos fara coacere Godina