Chec in doua culori

de lacrimioara in Dulciuri, 5 Dec 2010 | 7377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 17 linguri faina,
  • 1/2 praf de copt,
  • 1 varf cutit sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 lingurite esenta de rom.

Pentru crema de cacao avem nevoie de

  • 60 grame unt,
  • 1 lingura lapte,
  • 1 lingura zahar si 2 linguri pline de cacao(eu am pus trei si tot nu a iesit destul de colorat ,cacaua nu a fost neagra).

Pentru ornat, asta e optional -2 linguri frisca lichida si o ciocolata.

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in doua culori:

Albusurile le batem spuma cu zaharul si sarea,adaugam galbenusurile pe rand,apoi  faina amestecata cu praful de copt amestecam bine pana la omogenizare, dupa care impartim compozitia in 2 pt ca intr-una o sa punem crema de cacao.

Crema de cacao o facem asa: punem toate ingredientele la foc si lasam pana se ingroasa, o luam de pe foc si lasam sa se raceasca,

dupa ce s-a racit o punem intr-una din compozitii si amestecam bine.Tapetam o tava pt chec cu putin unt si putina faina dupa care punem compozitia  o lingura cu cacao una alba si tot asa pana le terminam

il punem la copt la 180 grade 45 minute,

dupa ce s-a copt lasam la racit si pana se raceste facem glazura :punem ciocolata cu frisca la foc mic pana ce se topeste ciocolata, o luam de pe foc si turnam peste chec pe toata suprafata lasam la racit undeva la rece si taiem a doua zi sau dupa ce se intareste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

onuta 1

06.12.2010, 23:44

foarte gustos chec si aratos. la mine se intampla ceva, de cateva zile nu reusesc sa salvez pozele , nu merg postate

tanyapatap 1

07.12.2010, 11:27

MIUTA 1

08.12.2010, 22:12

vai ce bunatate ai tu aici,super 5 furcu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec simplu