Chec in doua culori cu nuca

de Valclaudia in Prajituri, 6 Iul 2014 | 5342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa minerala
  • 8 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 2 linguri seminte de mac
  • 2 linguri ness/cafea solubila (Amigo am folosit eu)
  • 150 gr. samburi de nuca taiati grosier
  • 2 lingurite zahar colorat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in doua culori cu nuca:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zahar, 1/2 plic praf de copt, un varf de cutit turmeric, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam lingura cu lingura si apa minerala, mixand la viteza mica, apoi renuntam la mixer pentru ca urmeaza sa incorporam faina si albusurile.

Ajutandu-ne de o lingura de lemn, incorporam spuma de albusuri si faina.

Impartim amestecul obtinut in doua, intr-o parte vom pune 2 linguri de cafea ness, iar cealalta parte mai poate fi colorata, dupa preferinta cu putin turmeric.

In tava tapetata cu hartie de copt turnam intai amestecul cu ness, presaram semintele de mac, apoi turnam amestecul galben.

Presaram samburi de nuca taiati si zahar colorat, apoi dam tava la copt pana trece testul cu scobitoarea (175 grade aprox.35 min. )

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in doua culori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec la tava