Tiramisu reţetă in varianta mea

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 2 Mar 2011 | 7931 vizualizari

 

Va prezint o reteta personala de tiramisu, insa la fel de gustoasa si pufoasa ca Tiramisu reţeta originală clasica - Tiramisu reţetă in varianta mea

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml smantana grasa
  • 300 g zahar
  • 250 g branza dulce, proaspata
  • 5 oua
  • 50 ml esenta de rom sau cognac
  • Penrtu blat avem nevoie de:
  • 500 g biscuiti proaspeti, vanilati
  • 200 ml cafea espresso
  • 50 ml esenta de rom sau cognac
  • 250 g cacao pentru ornare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă in varianta mea:

Tiramisu reţetă in varianta mea


Incepem prin separarea albusurilor de galbenusuri; albusurile le batem spuma tare, in timp ce galbenusurile le mixam impreuna cu 100 g de zahar pana devin cremoase.


Mixam cei 500 ml de frisca, iar cand frisca este suficient de tare, adaugam branza dulce, galbenusurile crema, albusurile spuma, iar in final, smantana mixata cu restul de zahar si esenta de rom sau cognacul. Crema obtinuta va avea o consistenta pufoasa. O pastram la rece pentru cel putin jumatate de ora.


Pentru pregatirea prajituricii procedam astfel:


Intr-o tava de aragaz (sau un platou cu marginile usor ridicate) asezam un strat de biscuiti insiropati intr-un amestec de cafea espresso cu rom/cognac peste care punem un strat subtire de crema pudrat cu cacao. Asezam din nou un strat de biscuiti insiropati cu un strat generos de crema (pudrata cu cacao). Al treilea strat repeta prima operatiune: asezam un strat de biscuiti insiropati cu un strat subtire de crema, peste care punem, din nou, biscuitii insiropati si un strat generos de crema. La final pudram cu cacao din plin, sau, dupa gust!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă in varianta mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

adry88 1

11.06.2011, 17:53

foarte bun

Dya Daniela Andrei 1

11.06.2011, 22:29

iri_iri 1

17.12.2013, 23:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello