Chec la metru cu nutella

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 1693 vizualizari

 

E mult timp de cand n-am mai preparat checul la metru, acum l-am transformat intr-o prajitura delicioasa de duminica in familie...asa ca la bucatarasi acasa! :)...Hai sa fie cu noroc, sa rasara busuioc!

 

INGREDIENTE

Blat de chec:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 150 gr. faina
  • 2 linguri smantana
  • 60 gr. unt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • tava 35/25

Crema de nutella:

  • 6 linguri nutella
  • un pahar de frisca
  • 3 linguri nutella
  • 300 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 60 gr. unt
  • vanilie
  • esenta de rom
  • frisca pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec la metru cu nutella:

Checul necesita timp si rabdare...desi nu e chiar complicat.


Pentru ca mi-a placut asa de mult blatul de la prajitura cu lamaie, am folosit reteta cu ceva modificari.


Am separat ouale, am mixat albusurile cu sarea 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana am obtinut o bezea.


Galbenusurile le-am amestecat cu smantana, apoi am adaugat untul topit si le-am pus peste albusuri, am pus si faina si praful de copt. Am impartit in doua compozitia si, intr-un vas, am pus cacaua si am omogenizat.


Am tapetat cu pergament o tava 35/25, am turnat aluatul alb si l-am copt 12 minute la 180 de grade C, apoi am copt si blatul cu cacao.


Am taiat marginile apoi am feliat in 8 bucati egale. La fel am procedat si cu blatul de cacao. Am obtinut 16 bucati de chec.


Crema:


Ouale intregi impreuna cu laptele, zaharul, vanilia, faina le-am mixat, apoi am turnat totul peste laptele fierbinte, am amestecat pana ce a devenit o crema grosuta, am tras vasul de pe foc, am scos crema intr-un bol si am pus untul, am omogenizat, am adaugat si nutella plus esenta de rom si am mixat.


Am pus folie intr-o forma de chec si am asamblat checul, blat alb, crema, blat de cacao, crema...pana ce am terminat, apoi l-am pus la rece cateva ore.


Crema de deasupra:


Am mixat frisca cu nutella, pana ce am obtinut crema cu care am invelit checul dupa ce l-am rasturnat pe un platou.


Checul l-am decorat cu frisca si l-am lasat peste noapte la rece.


Minunat pentru o duminica alaturi de cei dragi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec la metru cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

18.01.2017, 20:17

Val

Bucataras Diana 1

19.01.2017, 05:28

Yammy

RuxyRux 1

19.01.2017, 09:37

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Desert tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
CHEC CU ULEI