Budincă de brânză dulce și gris

de Panacris in Dulciuri, 14 Oct 2013 | 2290 vizualizari

 

Cam așa s-ar traduce KasseKuchen;) O prăjitură ce e mai gustoasă a doua zi ;) Pozele sunt cam urâțele, dar nu puteam să ratez postarea ;)

 

INGREDIENTE

  • brânză de vaci 250 g,
  • mascarpone 500 g,
  • ouă 3 bucăți,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • zahăr tos 100 g,
  • coajă de lămâie zaharisită,
  • griș 30 g,
  • stafide 100 g,
  • afinată cca. 25 ml,
  • esență de rom 1/2 fiolă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de brânză dulce și gris:

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, coaja de lămâie zaharisită, brânza de vaci, brânza mascarpone și grișul, până ce se omogenizează toate ingredientele. Stafidele se pun la înmuiat, între timp, în puțină afinată amestecată cu esență de rom. Albușurile se bat energic cu un praf de sare și se adaugă la amestecul de brânză, amestecându-se încet până ce se încorporează. Spre final se adaugă stafidele stoarse de zeamă, amestecându-se ușor pâna ce se înglobează în aluat.


Budinca obținută se toarnă într-o formă tapetată cu foaie de copt și se coace, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 200 grade. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasă să se răceasă, apoi se pudrează cu zahăr praf.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de brânză dulce și gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lavinia 1

15.10.2013, 09:29

ce mult imi place

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:22

diaconta 1

15.10.2013, 22:24

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fiadone