Chec marmorat cu afine si stafide

de diaconta in Prajituri, 15 Oct 2012 | 4005 vizualizari

 

Vă asigur ca blatul cu albuşurile opărite este cel mai pufos „ever”.Simplu de tot şi puteţi sa folosiţi orice arome doriţi.Mie-mi place cu fructe şi se potriveşte de minune lângă cafeluţa ori lăpticul de dimineaţă.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei
  • O cana (200 ml) zahar
  • 5 linguri apa
  • O cana (aceeasi) de faina + o lingura daca este cazul
  • Un praf de copt(10gr)
  • O lingura cacao
  • Zeama de la o lamâie
  • Sare
  • vanilie
  • Afine,stafide
  • Rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu afine si stafide:

Am separat ouale.


Galbenusurile le-am amestecat cu cele 3 linguri de ulei


Am bautut albusurile cu un praf de sare.


Am amestecat zaharul cu cele cinci linguri de apa si zeama de lamaie,am pus pe foc sa fiarba.


Stafidele le-am pus la înmuiat în rom.


Am turnat siropul fierbinte peste albusurile batute spuma tare.


Am adaugat galbenusurile cu uleiul,aromele si faina amestecata cu praful de copt.


Cacaua am amestecat-o cu o lingura de apa calda si apoi cu o parte din compozitie.


Am pus amestecul într-o tava de chec,am pus afinele si stafidele scurse de rom.


Deasupra am pus compozitia cu cacao si am amestecat putin cu o furculita pentru efectul marmorat.


Am pus la cuptor pentru 35-40 de minute.


Verificati cu o scobitoare,cand aceasta iese curata,este copt.


Se lasa sa se raceasca ,apoi se taie felii mai grosute ca se cam topesc în gura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat cu afine si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

diaconta 1

17.10.2012, 17:34

Din pacate nu stiu sa-ti spu pentru ca nu am asa ceva,dar scrie intrebarea pe perete,poate stiu fetele sA-TI raspunda

Doralinda 1

17.10.2012, 20:00

Am gustat checul, e o minunatie!!! Singurul punct negativ, e ca tava a fost cam mare! Folosesc o tava rotunda in care pregatesc chec de 700 gr faina, deci nu prea mergea checul tau in tava mea si am si tavi mai mici, dar nu m-am gandit, dar gustul e perfect!!!

diaconta 1

17.10.2012, 20:15

Doralinda pentru tava mea a fost prea multa compozitie si am mai pus intr-o tava cu niste visine
Ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu iaurt