Chec marmorat cu afine si stafide

de diaconta in Prajituri, 15 Oct 2012 | 6957 vizualizari

 

Vă asigur ca blatul cu albuşurile opărite este cel mai pufos „ever”.Simplu de tot şi puteţi sa folosiţi orice arome doriţi.Mie-mi place cu fructe şi se potriveşte de minune lângă cafeluţa ori lăpticul de dimineaţă.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei
  • O cana (200 ml) zahar
  • 5 linguri apa
  • O cana (aceeasi) de faina + o lingura daca este cazul
  • Un praf de copt(10gr)
  • O lingura cacao
  • Zeama de la o lamâie
  • Sare
  • vanilie
  • Afine,stafide
  • Rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu afine si stafide:

Am separat ouale.

Galbenusurile le-am amestecat cu  cele 3 linguri de ulei

Am bautut albusurile cu un praf de sare.

Am amestecat zaharul cu cele cinci linguri de apa si zeama de lamaie,am pus pe foc sa fiarba.

Stafidele le-am pus la înmuiat în rom.

Am turnat siropul fierbinte peste albusurile batute spuma tare.

Am adaugat galbenusurile cu uleiul,aromele si faina amestecata cu praful de copt.

Cacaua am amestecat-o cu o lingura de apa calda si apoi cu o parte din compozitie.

Am pus amestecul într-o tava de chec,am pus afinele si stafidele scurse de rom.

Deasupra am pus compozitia cu cacao si am amestecat putin cu o furculita pentru efectul marmorat.

Am pus la cuptor pentru 35-40 de minute.

Verificati cu o scobitoare,cand aceasta iese curata,este copt.

Se lasa sa se raceasca ,apoi se taie felii mai grosute ca se cam topesc în gura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat cu afine si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

diaconta 1

17.10.2012, 17:34

Din pacate nu stiu sa-ti spu pentru ca nu am asa ceva,dar scrie intrebarea pe perete,poate stiu fetele sA-TI raspunda

Doralinda 1

17.10.2012, 20:00

Am gustat checul, e o minunatie!!! Singurul punct negativ, e ca tava a fost cam mare! Folosesc o tava rotunda in care pregatesc chec de 700 gr faina, deci nu prea mergea checul tau in tava mea si am si tavi mai mici, dar nu m-am gandit, dar gustul e perfect!!!

diaconta 1

17.10.2012, 20:15

Doralinda pentru tava mea a fost prea multa compozitie si am mai pus intr-o tava cu niste visine
Ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu branza si afine