Prajitura Noire

de mihaelaM in Prajituri, 22 Iun 2011 | 2566 vizualizari

 

am vazut-o la Licutaprima data,apoi si la celelalte fete si mi-a cam ramas gandul la ea ,asa ca trebuia neaparat sa o incarc...haide-ti sa vede-ti ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 3 pachete biscuiti nero cu cacao(1pac 75 g)
  • 250 g unt
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri wisky
  • 300 g frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • PT ORNAT
  • 50g ciocolata amaruie
  • 50ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Am zdrobit biscuitii in robotul de bucatarie, apoi am topit jumatate din unt  la microunde si l-am amestecat cu biscuitii.

Intr-o tava de chec am pus folie alimentara, am adaugat compozitia de biscuiti si am presat cu o lingura, apoi am dat la frigider.

Intre timp am topit ciocolata pe baie de aburi. Am lasat putin sa se raceasca, apoi am adaugat frisca, coniacul si untul topit.

Gelatina am preparat-o conform instructiunilor de pe pliculet, apoi am adaugat peste ciocolata. Am amestecat bine pana ce totul s-a omogenizat. Compozitia rezultata am adaugat-o peste biscuiti, apoi am dat la rece pana a doua zi.

A doua zi facem sosul de ciocolata si punem peste ea, dam la frigider cateva minute...si gata cu asteptarea.

Pofta buna!!!

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Noire-0
Prajitura Noire-1
Prajitura Noire-2
Prajitura Noire-3
Prajitura Noire-4
Prajitura Noire-5
Prajitura Noire-6
Prajitura Noire-7
Prajitura Noire-8
Prajitura Noire-9
Prajitura Noire-10

COMENTARII (42)

adry88

adry88 1

02.07.2011, 16:32

superb

mihaelaM

mihaelaM 1

02.07.2011, 17:24

multumes Lau

mihaelaM

mihaelaM 1

02.07.2011, 17:24

multumesc Edy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!