Chec marmorat cu pudră de roșcove

de Panacris in Prajituri, 26 Oct 2014 | 1339 vizualizari

 

După ce Bucătăraș.ro, a postat rețeta Ionelei, imediat am intrat la treabă:D, doar că ajunsă la ingredientul principal, pudra de cacao, mi-am dat seama că de data asta e lipsă din bucătăria Zmeilor, așa că am găsit un înlocuitor tare fain, pudra de roșcove, ce am achiziționat-o fără nici un fel de scop:D ci doar așa, ca să fie prezentă în dulapul cu mirodenii Panacris ;) Ei, acum după ce am experimentat, nu va lipsi din dulăpiorul fermecat :D :))

 

INGREDIENTE

  • ouă 3 bucăți,
  • zahăr tos 2 căni,
  • lapte 1 cană,
  • ulei de floarea soarelui 1 cană,
  • făină albă de grâu 2 1/2 căni,
  • sare iodată un praf,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt un plic,
  • coajă de limete,
  • zeamă de la o limetă,
  • pudră de roșcove 2 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu pudră de roșcove:

Se scoate de la naftalină mixer-ul din dotare ;) În cazul meu, mixerul e acompaniat de un suport cu vas rotativ ;) Ouăle se bat energic cu zahărul cca. 5 minute, apoi se adaugă uleiul, laptele și zahărul vanilinat. După ce s-au omogenizat ingredientele se schimbă paletele de mixare (spre rușinea mea, am descoperit asta acu vreo 3 luni :D eu omoram mixer-ul cu paletele normale :d :)) Concluzie, mereu avem ceva de învățat ;) Așa, să revin ;) După ce s-au omogenizat toate ingredientele se adaugă făina, amestecată între timp cu praful de copt, ametecându-se ușor până ce se omogenizează ;) Aluatul obținut se toarnă în tavile de chec tapetate cu foaie de pergament, cca trei sfert din compoziție. Restul compoziției se amestecă cu pudra de roșcove, înlocuitorul pudrei de cacao ;) Aceasta se toarnă artistic peste compoziția de bază ;) Chec-urile obținute se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 45 de minute la foc mediu ;)


Spor și poftă bună! ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat cu pudră de roșcove" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

29.10.2014, 20:47

Tare tare tare fain!

anca_rm 1

30.10.2014, 09:09

mihaelar63 1

31.10.2014, 18:21

Si eu am pudra de roscoave achizitionata tot asa ca si tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )