Chec marmorat (zebra)

de Aletta in Prajituri, 22 Aug 2016 | 2012 vizualizari

 

In zilele ploioase, imi place sa ma delectez cu mirosul imbietator ce iese din cuptor,asa ca am facut acest chec pe repede inainte, reteta de la Jamilla Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat (zebra):

Am inceput prin a bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilinat.


Cand bezeaua este sticloasa, ferma, se adauga galbenusile amestecate inainte cu cele 4 linguri de ulei, ca la maioneza.


Cu un spatula, am omogenizat usor, apoi am adaugat si faina in 3 transe.


Am luat jumatate din cantitate si am amestecat cu 2 linguri de cacao amestecate cu 2 linguri de apa.


In tava de chec tapetata cu hartie de copt, am pus o lingura de aluat alb, peste aluat negru si tot asa pana am terminat aluatul.


Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 30 de minute.


A iesit un chec foarteee bun, si am sa mai fac reteta asta,chiar a iesit foarte pufos.

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si o forma de tort in loc de cea obisnuita de chec

2

se pot adauga nuci, seminte, ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat (zebra)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

adrianamocodean 1

30.08.2016, 10:44

kevinjessica 1

14.12.2016, 12:42

Praful de copt,l-ai adaugat in faina?

Aletta 1

14.12.2016, 14:04

da,sigur ca da

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Chec Zebra