Chec pufos

de luminita20_2006 in Dulciuri, 14 Dec 2010 | 10267 vizualizari

 

RETETA PRELUATA DE LA LEOFLORI DE CHEC ZEBRA CU MICI MODIFICARI

 

INGREDIENTE

  • 4 oua+ 2albusuri sau 5 oua
  • 9 Linguri zahar 
  • 11 Linguri faina 
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 varf sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta rom

 crema de cacao:

  • 60 gr. margarina
  • 1 Lingura lapte
  • 1 Lingura zahar
  • 1 Lingura cu varf de cacao

glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Albusurile se bat spuma, se aduga zaharul cate putin, dupa care galbenusurile batute cu putina sare. Se pune faina amestecata cu praf de copt si se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn.
Crema: se pun toate ingredientele pe foc pana cand se ingroasa crema. se lasa la racit.
Aluatul se imparte in doua in una din ele se pune crema se amesteca usor. Intr-o tava se pune o parte din crema alba apoi o parte din crema  2 , iarasi crema alba, crema 2 si se termina cu crema alba( sau puteti face dupa reteta de pe bucataras in forma de zebra, eu am facut il forma de chec rotund si nu am procedat la fel) Se da la cuptor 40-45 min se face testul cu scobitoarea.
Glazura :se pun la fiert frisca cu cacaua pana cand se leaga o crema( nu e foarte groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere