Chec pufos

de luminita20_2006 in Dulciuri, 14 Dec 2010 | 8520 vizualizari

 

RETETA PRELUATA DE LA LEOFLORI DE CHEC ZEBRA CU MICI MODIFICARI

 

INGREDIENTE

  • 4 oua+ 2albusuri sau 5 oua
  • 9 Linguri zahar 
  • 11 Linguri faina 
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 varf sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta rom

 crema de cacao:

  • 60 gr. margarina
  • 1 Lingura lapte
  • 1 Lingura zahar
  • 1 Lingura cu varf de cacao

glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Albusurile se bat spuma, se aduga zaharul cate putin, dupa care galbenusurile batute cu putina sare. Se pune faina amestecata cu praf de copt si se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn.

Crema: se pun toate ingredientele pe foc pana cand se ingroasa crema. se lasa la racit.

Aluatul se imparte in doua in una din ele se pune crema se amesteca usor. Intr-o tava se pune o parte din crema alba apoi o parte din crema 2 , iarasi crema alba, crema 2 si se termina cu crema alba( sau puteti face dupa reteta de pe bucataras in forma de zebra, eu am facut il forma de chec rotund si nu am procedat la fel) Se da la cuptor 40-45 min se face testul cu scobitoarea.

Glazura :se pun la fiert frisca cu cacaua pana cand se leaga o crema( nu e foarte groasa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

15.12.2010, 08:26

bun la cafea

giuliana 1

15.12.2010, 08:50

arata super

lilik 1

15.12.2010, 10:09

ce bine mai arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi