Kourabiedes Kozani (biscoturi)

de Doralinda in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 2053 vizualizari

 

Sunt niste biscoturi speciale din zona Kozani, Grecia. Foarte bune alaturi de o cafea (sau ceai).

 

INGREDIENTE

  • 70 gr gris fin
  • 600 gr faina
  • 175 gr zahar
  • 180 ml apa
  • 450 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • o lingura bicarbonat dizolvat in 2 linguri de lapte
  • 30 migdale
  • Ptr sirop:
  • 675 gr zahar
  • 480 ml apa
  • o lingura zeama de lamaie
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kourabiedes Kozani (biscoturi):

Amestecati grisul cu faina si lasati deoparte. Fierbeti zaharul cu apa si lasati sa se raceasca. Bateti untul cu un mixer la viteza rapida pana prinde o culoare deschisa. Adaugati galbenusurile dar fara sa va opriti din mixat unul cate unul. Micsorati viteza si adaugati bicarbonatul dizolvat, siropul alternand cu faina (putin sirop, putina faina, cam tot asa pana se termina). cand compozitia devine mai groasa, inlocuiti batatorul de la mixer cu cel ptr aluat.Compozitia trebuie sa fie moale si usor de manevrat cu mana. Faceti mingi mici si apoi le turtiti putin si punetile intr-o tava acoperita cu hartie de copt.


Migdalele sa fie fara coaja, si puneti cate jumatate pe fiecare biscot. Coaceti in cuptorul preincalzit la 200C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 30 min sau pana au o culoare aurie. Intre timp, preparati siropul prin fierberea ingredientelor ptr cca 5 min. Imediat cand scoate biscoturile, asa calde, punetile in sirop intorcandu-le pe ambele parti, dar atentie, nu lasati prea mult ptr ca risca sa se sparga! Apoi le scoateti usor cu o lingura si le puneti pe un grilaj ca sa se scurga siropul.


Cand s-au racit, le puneti pe o tava. Aceste biscoturi rezista pana la 10 zile.

 

TIPS-URI

1

Daca nu le vreti cu prea mult sirop, atunci puneti biscoturile pe un grilaj si stropitile cu sirop.

2

Ca sa luati mai usor cojile de pe migdale, tineti-le cateva min in apa fiarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kourabiedes Kozani (biscoturi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

10.06.2013, 11:59

Deliciosi
Mai ce harnicutza ai fost zilele astea

Doralinda 1

10.06.2013, 12:06

Multumesc frumos Mihaela! Pai, imi cer cei din casa la o cafea, la o gustare de dupa amiaza....

Sim0na 1

10.06.2013, 14:51

Tare sunt curioasa de gust..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei ciocolate