Chec pufos

de cristeena20 in Prajituri, 12 Oct 2012 | 13155 vizualizari

 

Este un chec cu o textura lejera si foarte bun!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • praf de copt
  • optional nuca prajita sua stafide, sau alune, coaja de lamaie
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

- Separam ouale

- Se bat albusurile impreuna cu zaharul , apoi adaugam 1 galbenus +1 lingura apa + 1 lingura ulei + 1 galbesnus. Repetam pana punem toate cele 4 linguri de apa si ulei si galbenusuri. La final adaugam faina si praful de copt stins cu lamaie. Eu am adaugat putina coaja de lamaie pentru a da aroma si nuci prajite si tocate.

- Impartim compozitia in doua- in una punem nuca, in celaalta punem cacao. Turnam in tava unsa cu unt alternativ din cele doua feluri si dam la cuptorul incins pt aprox 40 minute. Se testeaza cu o scobitoare.

Se serveste pudrat cu zahar praf!! Si bineinteles alaturi de un vin de Porto bun sau un lichior . E buna si cafeaua:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec pufos-0
Chec pufos-1
Chec pufos-2
Chec pufos-3
Chec pufos-4
Chec pufos-5
Chec pufos-6
Chec pufos-7
Chec pufos-8
Chec pufos-9
Chec pufos-10

COMENTARII (13)

olivee

olivee 1

12.10.2012, 23:16

delicios..maine am de gand sa fac si eu un chec..

Cris2711

Cris2711 1

13.10.2012, 15:22

bine arata

adry88

adry88 1

13.10.2012, 17:30

super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!