Chec pufos

de daniastefania in Prajituri, 12 Iul 2015 | 7943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Intr-un alt bol mixam zaharul cu untul pana devine cremos. Adaugam apoi, unul cate unul galbenusurile. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, alternativ cu laptele. Mixam foarte bine totul. Apoi adaugam albusurile spuma. Amestecam usor cu lingura de lemn. Impartim compozitia in doua. In una adaugam cacao. Turnam aluatul fara cacao in forma de chec tapetata cu hartie de copt. Apoi turnam peste aluatul cu cacao. Dam checul la cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 10 minute. Apoi cobaram temperatura la 180 grade C si mai coacem 30 minute. Facem proba scobitorii. E foarte pufos. Ideal alaturi de o cana cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu prune